CELEBRITIES MEN’S POINT

Πώς να κάψεις το λίπος στην κοιλιά, αφιερώνοντας λιγότερο από 10' τη μέρα


The Jennettes

2 Δεκεμβρίου 2021

Πώς να κάψεις το λίπος στην κοιλιά, αφιερώνοντας λιγότερο από 10' τη μέρα
Το λίπος στην κοιλιά απασχολεί ένα σημαντικό ποσοστό των ανδρών και η αλήθεια είναι πως αρκετές μέθοδοι καταπολέμησης του αποδεικνύονται πολύ καλές στην θεωρία, αλλά όχι στην πράξη.

Το λίπος στην κοιλιά απασχολεί ένα σημαντικό ποσοστό των ανδρών και η αλήθεια είναι πως αρκετές μέθοδοι καταπολέμησης του αποδεικνύονται πολύ καλές στην θεωρία, αλλά όχι στην πράξη.

Εάν τα δοκίμασες (σχεδόν) όλα και έχεις απογοητευτεί, ο fitness director του αμερικανικού Men's Health, Ebenezer Samuel, έχει να σου δώσει την καλύτερη συμβουλή και δεν είναι άλλη από μια ρουτίνα που απαιτεί μόλις 8 λεπτά την ημέρα από τον καθημερινό σου χρόνο. 

Το σίγουρο είναι ότι θα ιδρώσεις πολύ, σύμφωνα με τον Samuel αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει σίγουρα. Όπως προτείνει ο fitness director, εάν πασχίζεις να απαλλαγείς από το κοιλιακό λίπος και να αποκτήσεις γραμμωμένους κοιλιακούς, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να προσθέσεις βάρος σε μια μόνο πλευρά του σώματός σου ώστε οι κοιλιακοί σου να κινηθούν με ετεροβαρή πίεση. 

Αυτό σημαίνει, όπως τονίζει, ότι οι κοιλιακοί σου θα ενεργοποιηθούν και θα δουλέψουν στο διπλάσιο με σκοπό να διατηρήσει ο πυρήνας την ισορροπία που απαιτείται. Σύμφωνα με όσα περιγράφει, μάλιστα: «Χρειάζεσαι απλά έναν ελαφρύ αλτήρα ή kettlebell, ακόμα και ένα μπουκάλι νερό, αν είσαι στο σπίτι. Από ξαπλωτή θέση με τα χέρια και τα πόδια τεντωμένα, κρατάς το βάρος στο δεξί χέρι. Με μια κίνηση σηκώνεις ταυτόχρονα χέρια και πόδια στον αέρα, νιώθοντας αμέσως την επίδραση που έχει ο αλτήρας προς τη μια πλευρά του πυρήνα -κάτι που πρέπει να σε οδηγήσει να ισορροπήσεις, πιέζοντας περισσότερο την δεξιά πλευρά των κοιλιακών σου».

Εάν αναρωτιέσαι πώς πρέπει να συνεχίσεις, αρκεί να μείνεις στην ίδια θέση για 5 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να κάνεις μικρές ταλαντεύσεις του κορμού με άξονα τους γλουτούς, μετά ψαλιδάκι, στη συνέχεια υψηλότερη κάμψη πυρήνα και ισχίου. Και να θυμάσαι, πως όλα χρειάζονται από 3 έως 5 επαναλήψεις.

Χωρίς κανένα διάλειμμα, μεταφέρεις το βάρος στο αριστερό χέρι, επαναλαμβάνοντας τις προηγούμενες κινήσεις στη σειρά. Τώρα ήρθε η ώρα να ξεκουραστείς για ένα λεπτό και στη συνέχεια να επαναλάβεις τον πλήρη κύκλο 4 ακόμη φορές. 

Σε αυτό το σημείο, αρκεί να σε διαβεβαιώσουμε ότι αυτή η διαδικασία δεν θα σου πάρει πάνω από 8 λεπτά, αλλά όπως υπογραμμίζει ο Ebenezer Samuel, «αυτά τα λεπτά ίσως είναι τα πιο σημαντικά που έχουν βιώσει ποτέ οι κοιλιακοί σου». Μια δοκιμή θα σε πείσει!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.