CELEBRITIES MEN’S POINT

Tips για να αποφύγεις το ξηρό δέρμα τον χειμώνα


JTeam

24 Δεκεμβρίου 2022

Tips για να αποφύγεις το ξηρό δέρμα τον χειμώνα
Pexels
Θέλεις να αποφύγεις το ξηρό δέρμα μέσα στον χειμώνα; Μάθε πώς από τα παρακάτω tips!

Το πρόβλημα είναι η μύτη σου που ξεφλουδίζει, τα χείλη σου που είναι στεγνά, αν όχι ματωμένα και ας μη ξεχνάμε τα μάγουλά σου που έχουν κοκκινίσει σα να είσαι λαμπάκι από χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Been there και κυρίως στους κρύους μήνες του χειμώνα. Αν υπήρχε μια λίστα με τις δυστυχίες που μπορεί να επιφέρει το κρύο, η ξηρότητα θα ήταν σίγουρα αρκετά ψηλά μαζί με τη μύτη που στάζει και τα αυτιά σου που οριακά πέφτουν από την χαμηλή θερμοκρασία.

Υπάρχουν όμως καλά νέα! Όλο αυτό μπορεί να αποφευκτεί απλά κάνοντας αυτό που πραγματικά χρειάζεται το δέρμα σου αυτούς τους μήνες.

Φόρα γάντια και κασκόλ

Ναι, σε προστατεύουν από το κρύο, αλλά βοηθούν και στην ξηρότητα. Το δέρμα έρχεται σε λιγότερη επαφή με το κρύο και τον ξηρό αέρα και κρατάει τα φυσικά του έλαια.

Jenny.Gr
wikimedia commons

Αγόρασε μια ενυδατική χεριών

Ειλικρινά αν δεν έχεις αγοράσει μια καλή ενυδατική ακόμα, κάντο! Βρες μια που δεν αφήνει λιπαρότητα και ενυδατώνει βαθιά.

Jenny.Gr
Pexels

Πίνε 8 ποτήρια νερό την ημέρα

Πίνε αρκετό νερό ώστε να κρατάς το δέρμα σου ενυδατωμένα και από μέσα.

Jenny.Gr
Pexels

Ξυρίσου σωστά

Καλύτερα να αποφύγεις τα ξυραφάκια μιας χρήσης και το «κόντρα» ξύρισμα αυτούς τους μήνες. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ξυριστική μηχανή και μετά άπλωσε ένα aftershave balm χωρίς αλκοόλ.

Jenny.Gr
Pexels

Ενυδάτωσε τα χείλη σου

Για να κρατήσεις τα χείλη σου σε μια φυσιολογική και «θελκτική» κατάσταση, θυμήσου να απλώνεις μια στρώση βαζελίνης πάνω τους πριν φύγεις από το σπίτι το πρωί ή πριν την έξοδό σου. Ακόμα καλύτερα να απλώνεις λίγη πριν τον ύπνο για ολονύκτια ενυδάτωση.

Jenny.Gr
Pexels

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.