CELEBRITIES MEN’S POINT

Ξύρισμα, το σωστό: 4 βήματα που πρέπει να ακολουθείς κάθε φορά που ξυρίζεσαι


JTeam

2 Μαΐου 2023

Ξύρισμα, το σωστό: 4 βήματα που πρέπει να ακολουθείς κάθε φορά που ξυρίζεσαι
Είτε το κάνεις καθημερινά, είτε μία φορά τον χρόνο

Είτε ξυρίζεσαι καθημερινά από την εποχή που ήσουν έφηβος, είτε το κάνεις μία φορά το εξάμηνο για να θυμηθείς το πραγματικό σχήμα του προσώπου σου, μάλλον δεν ακολουθείς μία σωστή ρουτίνα. Ναι μεν έχεις τον εξοπλισμό, αλλά βαριέσαι, ενδεχομένως.

Επειδή η beauty routine είναι απαραίτητη ανεξάρτητα από το φύλο, παρακάτω σου έχουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθείς κάθε φορά, για να έχεις απαλό δέρμα, χωρίς ερεθισμούς και σπυράκια.

Βήμα 1: Πλύνε το πρόσωπο σου με ειδικό σαπούνι και ζεστό νερό

Ξεκινάς με ελαφρύ καθαρισμό για να φύγει η λιπαρότητα, ώστε όταν ξυριστείς, η επιδερμίδα σου να είναι σαν καθαρός καμβάς. Το ζεστό νερό θα ανοίξει τους πόρους σου, επιτρέποντάς τους να αναπνεύσουν ευκολότερα - επιπλέον, βοηθά στο να αποφύγεις τα σπυράκια αργότερα.

Βήμα 2: Κάνε scrub

Μία απολεπιστική κρέμα θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σου - πρόσεξε, όμως, μην τρίψεις το δέρμα σου με δύναμη. Να του φερθείς ευγενικά, θα περάσει από πάνω μία λεπίδα, άλλωστε.

Βήμα 3: Εφάρμοσε τον αφρό ή την κρέμα από κάτω προς τα πάνω

Με αυτόν τον τρόπο, οι τρίχες θα σηκωθούν προς τα πάνω και μακριά από την επιδερμίδα σου. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο ακριβές και το δέρμα σου λιγότερο ερεθισμένο.

Βήμα 4: Ακολούθησε τη φορά της τρίχας

Όχι, δεν είναι καλό να ξυρίζεσαι «κόντρα». Κι αυτό γιατί, αν ακολουθείς τη φορά της τρίχας, περιορίζεις την πιθανότητα ερεθισμού, οι τρίχες δεν θα μεγαλώσουν προς τα μέσα και θα αποφύγεις τα σπυράκια. Κι εννοείται πως ολοκληρώνεις με after shave.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.