CELEBRITIES MEN’S POINT

Εσύ τι τύπος άνδρα είσαι; Τι δείχνει για τις σχέσεις σου


JTeam

4 Σεπτεμβρίου 2023

Εσύ τι τύπος άνδρα είσαι; Τι δείχνει για τις σχέσεις σου
Υπάρχουν τρία είδη αρρενωπότητας. Εσύ σε ποιο ανήκεις;

Ο τρόπος με τον οποίο οι άνδρες αντιμετωπίζουν τις ερωτικές σχέσεις τους, εξαρτάται από το είδος αρρενωπότητας στο οποίο ανήκουν. Έρευνα από το University of British Columbia, η οποία ανέλυσε τις απαντήσεις 92 στρέιτ ανδρών ηλικίας 19 έως 43 ετών, κατέληξε σε τρεις τύπους που, σύμφωνα με τον επικεφαλής, Τζον Όλιφ, καθορίζουν την προσωπικότητά τους.

  • Νεο-παραδοσιακοί: Άνδρες που ακολουθούν σε μεγάλο βαθμό τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων, όπως το ότι ο άντρας είναι ο κουβαλητής του σπιτιού και προστάτης της γυναίκας.
  • Εξισωτικοί: Εκείνοι που αναζητούν σχέσεις στις οποίες κυριαρχεί η ισότητα, με αμοιβαίο δούναι και λαβείν.
  • Προοδευτικοί: Άνδρες που προσπαθούν έμπρακτα για την έμφυλη ισότητα, μέσω συνεχούς διαλόγου και τακτικής επικοινωνίας με τις συντρόφους τους, και αμοιβαίες υποχωρήσεις.

«Αποφασίσαμε να κατανοήσουμε πώς οι διαφορετικοί τύποι αρρενωπότητας επηρεάζουν τις σχέσεις των ανδρών και την ψυχική τους υγεία», είπε ο Όλιφ. «Αυτό που συμπεράναμε, είναι πως οι παραπάνω τύποι σχετίζονται με διαφορετικά πλεονεκτήματα αλλά και προκλήσεις».

Για παράδειγμα, οι άνδρες που προωθούν ενεργά την έμφυλη ισότητα, έχουν μεγαλύτερη ευεξία. Είναι, ωστόσο, πιο μοναχικοί και δυσκολεύονται να συνυπάρξουν με άλλους.
Πρόκειται για την πιο πρόσφατη μελέτη του ερευνητικού προγράμματος του UBC για την υγεία των ανδρών, η οποία ασχολείται με τη σχέση μεταξύ αρρενωπότητας και ψυχικής υγείας.

«Ενώ οι άνδρες συμμετέχουν όλο και πιο ενεργά στην προώθηση της ισότητας των φύλων, δεν γνωρίζουμε αρκετά ποια είναι η προσπάθεια των νέων στο να χτίζουν γερές σχέσεις στην ιδιωτική τους ζωή», είπε ο Όλιφ. «Με αυτήν την έρευνα, ελπίζουμε να βοηθήσαμε κάπως στη χαρτογράφηση του χώρου και να δείξαμε έναν δρόμο προς τις πιο υγιείς σχέσεις, να προωθήσαμε την υγεία των ανδρών, των συντρόφων και των οικογενειών τους».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.