CELEBRITIES STAR LOOKS

Aναδημιουργήσαμε τα πιο iconic looks της πριγκίπισσας Diana


Αφροδίτη Σακκά

31 Αυγούστου 2017

diana71390.jpg

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '80, η πριγκίπισσα αποτελούσε πλέον παγκόσμια ψύχωση. Οι εμφανίσεις της βρίσκονταν στο επίκεντρο της προσοχής και τα media ασχολούνταν μαζί της σχεδόν καθημερινά, ενώ το στιλ της επηρέασε μία ολόκληρη γενιά γυναικών. Λάτρευε τα ψηλόμεσα, "ξεπλυμένα" τζιν, τα πολύ φαρδιά φούτερ, τα oversized ή τα cropped σακάκια, τα πουά prints, τις πέρλες και τα ταγέρ σε οποιαδήποτε απόχρωση του ροζ μπορείτε να σκεφτείτε. Είχε αδυναμία στο καρό, στα χρυσά σκουλαρίκια-κρίκοι, στα βραδινά little black dresses, ενώ το ροζ με το κόκκινο ή το μωβ ήταν από τους συνδυασμούς που επέλεγε συχνότερα. Τα αγαπημένα της brands ήταν τα Catherine Walker, Bellville Sassoon, Bruce Oldfield και Victor Edelstein.

Μερικές δεκαετίες αργότερα το χαρακτηριστικό στιλ της πριγκίπισσας Diana επανέρχεται στο επίκεντρο της βιομηχανίας της μόδας. Με τη ραγδαία εξάπλωση του 80s trend και της γνωστής νοσταλγίας που χαρακτηρίζει τη millennial γενιά, οι στιλιστικές της επιλογές γίνονται ξανά σημείο αναφοράς και γιορτάζουν τη μοναδικότητα ενός παντοτινού fashion icon.

Με σκοπό να αποτίσω έναν μικρό και προσωπικό φόρο τιμής, αποφάσισα να αναδημιουργήσω μερικά από τα πιο iconic looks της Diana -looks τα οποία αναδεικνύουν το προσωπικό της στιλ, από τις casual εμφανίσεις, μέχρι τους έντονους χρωματικούς συνδυασμούς και τις κολακευτικές σιλουέτες. Τα outfits που θα βρείτε παρακάτω, αποτελούνται από κομμάτια που βρίσκονται ήδη στη ντουλάπα μας ή μπορούν να βρεθούν με ένα γρήγορο ψάξιμο στο πατάρι.

[gallery-717431]

Σήμερα, μετά από 20 χρόνια απουσίας της, η πριγκίπισσα Diana παραμένει μία από τις πιο διαχρονικές φιγούρες του 21ου αιώνα.

Ενδεχομένως το πιο κλασσικό και διαχρονικό look της πριγκίπισσας Diana. Ένα καρό blazer, blue jeans, μία μεγάλη καφέ ζώνη και loafers. Το καρό oversized blazer αν δεν βρίσκεται ήδη σε όλες τις γκαρνταρόμπες, σίγουρα μπορεί να βρεθεί με μία γρήγορη βόλτα στην αγορά -είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια του φθινοπώρου. Τα loafers ανήκουν στην ίδια κατηγορία και βρίσκονται στα ράφια των μεγάλων καταστημάτων από την προηγούμενη κιόλας χρονιά. Update για το 2017 δέχεται το τζιν που ενώ παραμένει ψηλόμεσο, γίνεται cropped και δίνει φρέσκο αέρα σε ένα από τα αγαπημένα outfits της Diana.

Ένας από τους λόγους που η πριγκίπισσα Diana αγαπήθηκε τόσο από το κοινό ήταν επειδή απέπνεε έναν αέρα φυσιολογικότητας ακόμα κι αν ήταν μέλος της βασιλικής οικογένειας. Ο αέρας αυτός ήταν εμφανής και στο στιλ της, αφού συχνά "ανακύκλωνε" διάφορα κομμάτια στις εμφανίσεις της, όπως παραδείγματος χάρη μία καφέ ζώνη ή το oversized blazer. To παραπάνω outfit ακολουθεί την ίδια φόρμουλα με το πρώτο, με διαφορά στην χρωματική παλέτα και το στενό τζιν. Το λευκό ήταν ένα χρώμα που εμφανιζόταν συχνά στα looks της Diana, είτε σε φαρδιά, αέρινα πουκάμισα, είτε σε τζιν ή ταγέρ.

Μία από τις φωτογραφίες της Diana που μου έχουν κάνει περισσότερη εντύπωση είναι αυτή με το καρό φόρεμα με την ψηλή λαιμόκοψη και τον μαύρο μπερέ. Στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο, το βλέμμα της περιπλανιέται με μία δόση αθωώτητας και καλοσύνης, κάνοντας αντίθεση με το αυστηρό look της. Η πριγκίπισσα αγαπούσε το καρό όσο και το πουά, συμπεριλαμβάνοντάς το σε πολλές από τις επίσημες εμφανίσεις της. Ένα καρό σακάκι στις αποχρώσεις του κόκκινου, μπλε και πράσινου με αυστηρή λαιμόκοψη είναι εύκολο να βρεθεί σε ένα vintage κατάστημα, ενώ ο μπερές είναι από τα trends της προηγούμενης σεζόν που σίγουρα θα βρεθεί στη γκαρνταρόμπα μας και αυτό το φθινόπωρο.

Παστέλ ροζ, φούξια, λιλά, μωβ -δεν υπήρχε μία απόχρωση που η Diana να την είχε στη ντουλάπα της σε μορφή ταγέρ. Σε αυτήν την περίπτωση, το σακάκι γίνεται cropped όταν συνδυαστεί με φόρεμα ή pencil skirt και το συγκεκριμένο look είναι 2 σε 1, αφού περιλαμβάνει ακόμα ένα κομμάτι που λάτρεψε η πριγκίπισσα, το little black dress. Ακολουθώντας τους τύπους της εποχής σχετικά με το dress code της βασιλικής οικογένειας, η Diana διατηρούσε το μήκος των φορεμάτων της μέχρι ή λίγο κάτω απ' το γόνατο, κάτι που κολάκευε ιδιαίτερα τη σιλουέτα της. Όπως ήδη θα γνωρίζετε, το ροζ έχει έχει τη δική του τιμιτική αυτή τη σεζόν, ενώ το little black dress είναι και θα είναι το απόλυτο κομμάτι μιας γυναικείας γκαρνταρόμπας.

Η Diana δε φοβόταν να κάνει έντονους συνδυασμούς και colour blocking. Ο συνδυασμός ροζ με κόκκινο για πολλά χρόνια θεωρούταν "λάθος," αλλά στην πραγματικότητα τα δύο αυτά χρώματα κολακεύουν το ένα το άλλο και δημιουργούν ένα ζωηρό και fashion-forward look, όπως άλλωστε έχει αποδείξει η ίδια η Lady D. Μία midi, pencil skirt και ένα σακάκι θα ακολουθήσουν τη γραμμή ενός ταγέρ, αλλά αν έχουν τα σωστά κοψίματα θα δείχνουν ανανωμένα και πολύ κομψά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.