Μια γρήγορη συνταγή για muffins σοκολάτας που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με το παιδί σας.
Η θέα ενός σοκολατένιου muffin δεν με αφήνει ποτέ ασυγκίνητη, και το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά μου. Ειδικά εάν περιμένουν και φίλες τους, τότε είναι το ιδανικό γλυκό για να συνοδεύσει τις ατελείωτες ώρες κουβεντούλας τους, αλλά και τον απογευματινό μου καφέ.
Να λοιπόν μια εκδοχή που μου αρέσει και είναι πολύ εύκολη:Υλικά για 12 muffin:¾ φλιτ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτ. Ζάχαρη
¾ φλιτζ. Βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
3 μεγάλα αβγά
½ φλιτζ. γάλα
½ κ.γλ. baking powder
¾ φλιτζ. Σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κ.γλ. σκόνη βανίλιας
¼ κ.γλ. αλάτι
Κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση:Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170o C. Σε μία φόρμα για muffin βάζετε τις ειδικές χάρτινες θήκες ή επιλέγετε ατομικές αλουμινένιες θήκες. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα στεγνά υλικά το κακάο, το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Χτυπάτε με μίξερ σε ένα μπολ το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, και ρίχνετε σταδιακά τα αβγά και τέλος την βανίλια. Αναμειγνύετε τα δύο μείγματα σε δύο δόσεις προσθέτοντας παράλληλα και το γάλα αλλά και τα κομματάκια σοκολάτας. Γεμίζετε ¾ τις θήκες και τα ψήνετε για 20-25 λεπτά.