Από τον Πέτρο Κωστόπουλο.

Οι τηγανητές πατάτες για να πετύχουν θέλουν την ίδια προσοχή όσο και ένα καλό φαγητό. Ο συνήθης τρόπος που τις φτιάχνουμε, (αφήνουμε το λάδι να κάψει, τις πετάμε μέσα και περιμένουμε να γίνουν), δεν είναι ο καλύτερος. Η σωστή πατάτα είναι αυτή που τηγανίζεται βουτηγμένη σε λάδι ελιάς. Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι για να κάνετε καλές τηγανιτές πατάτες:
1ος τρόπος:1) Ζεσταίνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε μέσα τις πατάτες. Λίγο μετά χαμηλώνετε τη φωτιά για κανένα τέταρτο ώστε να τηγανιστούν σιγά-σιγά.
2) Δυναμώνετε τη φωτιά πάλι προς το τέλος για να γίνουν τραγανές.
2ος τρόπος:1) Σκουπίζετε τις πατάτες με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν τελείως και τις πετάτε στο κρύο λάδι.
2) Ανάβετε τη φωτιά δυνατά και περιμένετε να τηγανιστούν για 20-25 λεπτά.
Tips: -Ρίξτε μέσα στο τηγάνι ένα τέταρτο κρεμμυδιού, 5 λεπτά πριν τελειώσει το τηγάνισμα, για να πάρουν άρωμα.
-Όταν βγάζετε τις πατάτες, πάντα τις στεγνώνετε από το λάδι σε παχύ χαρτί κουζίνας διπλωμένο στα δύο.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Food συνταγές και γεύσεις» από τον Πέτρο Κωστόπουλο (ΤΟΜΟΣ Νο 1) που μπορείτε να βρείτε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.