Σεμεδάκι, μικρό πιατάκι και κουταλάκι του γλυκού. Η πιο γλυκιά μπουκιά που μας φέρνει στο μυαλό επίσκεψη στο σπίτι της γιαγιάς.
Θα χρειαστείτε:1 κιλό κεράσια (χωρίς κουκούτσι)
1 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι (χυμό)
2 βανίλιες
1/2 ποτήρι νερό
Προαιρετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και 1 κουτί γλυκόζη.
Εκτέλεση: Πλένετε καλά τα κεράσια και βγάζετε τα κουκούτσια. Βάλτε τα σε μία κατσαρόλα με την ζάχαρη (και την γλυκόζη), προσθέστε στο νερό και τις βανίλιες και αφήστε να βράσει σε δυνατή φωτιά (όπως λένε οι παλιές «ξαφρίζουμε» την επιφάνεια με ένα κουταλάκι για να μην χυθεί ). Στη συνέχεια, για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο, βγάλτε μια κουταλιά από το σιρόπι και ρίξτε το μια στάλα. Εάν είναι σταθερό το γλυκό σας είναι έτοιμο. Τέλος, προσθέστε το χυμό λεμόνι στην κατσαρόλα και βγάλτε το γλυκό από την φωτιά.
Tip: Τοποθετήστε το σε βαζάκια όσο είναι χλιαρό αλλά σκεπάστε τα αφού έχει πια κρυώσει.
Επίσης μπρείτε να το σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή γιαούρτι.