COOKING

Αρωματικό λαδόξυδο


RKPT

28 Μαΐου 2011

xidi.jpg
Πως μπορούμε να φτιάξουμε αρωματικά λάδια και ξύδια που θα δώσουν ξεχωριστή γεύση στα πιάτα μας.λαδι ξυδι                                  Λάδι με φρέσκα αρωματικάΘα χρειαστείτε:½ λίτρο ελαιόλαδο 2 χούφτες φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας σας 1 κ. γλ. κόκκους μαύρο πιπέρι χοντροσπασμένουςΕκτέλεση:Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε με το λάδι και το πιπέρι. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα να αναμειχτούν καλά οι γεύσεις και στραγγίζουμε. Μεταφέρουμε το αρωματικό πλέον λάδι σε νέο μπουκάλι και προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα από το κυρίαρχο αρωματικό που χρησιμοποιήσαμε. Διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος. Εάν επιλέξετε όμως τη λύση του ψυγείου, θα πρέπει να το αφήνετε λίγη ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν το χρησιμοποιήσετε. Χρησιμοποιήστε το σε σαλάτες με βραστά λαχανικά (είναι ιδανικό με ζεστές βρασμένες πατάτες ή κολοκυθάκια). Είναι ακόμη ιδανικό λάδι για τη βινεγκρέτ ή για να σοτάρουμε ψάρι ή κρέας που θέλει γρήγορο μαγείρεμα. Ξύδι με πολύχρωμο πιπέρι Θα χρειαστείτε:3 φλιτζάνια λευκό ξύδι 3 κ.σ. πολύχρωμο πιπέρι 3 σκ. σκόρδο 1 κλωνάρι δεντρολίβανοΕκτέλεση:Ζεσταίνουμε το ξύδι με το πιπέρι, το δεντρολίβανο και το σκόρδο, αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και το μεταγγίζουμε σε καθαρό μπουκάλι. Το διατηρούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος.  Ταιριάζει με θαλασσινά, λαχανικά και σαλάτες με τυρί ή αλλαντικά.  Η συνταγή είναι από το βιβλίο: Βαγγέλης Δρίσκας «Αρωματική κουζίνα» (εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ) 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.