COOKING

Πίτσα με ζαμπόν και μανιτάρια


RKPT

31 Μαΐου 2011

pizza-635x7931.jpg

Aπό τον  Πέτρο Κωστόπουλο.

Για την πίτσα με ζαμπόν και μανιτάρια θα χρειαστείτε:1 μπαλάκι ζύμης πίτσας 190 γρ. 8 λεπτές φέτες ζαμπόν ωμοπλάτη 6-8 φέτες πράσινη πιπεριά ½ φλιτζ. μανιτάρια κομμένα στη μέση 100 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια ½ φλιτζ. κόκκινη σάλτσα.Εκτέλεση:1) Σε έναν καλά αλευρωμένο πάγκο ανοίγετε τη ζύμη * σε διάμετρο 32 εκ. Την τοποθετείτε σε λαδόκολλα και μετά σε ταψί 2) Απλώνετε τη σάλτσα τομάτα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Ρίχνετε τη μοτσαρέλα σε μικρά κυβάκια, το ζαμπόν ωμοπλάτη, τα μανιτάρια και την πιπεριά, ώστε να πάνε παντού. 3) Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250Ο C με τις αντιστάσεις αναμμένες πάνω-κάτω για 4-5΄.Για τη βασική ζύμης πίτσας Υλικά για 8 μπάλες Θα χρειαστείτε:1 κ. αλεύρι μαλακό 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 φλ. νερό 5 γρ.μαγιά 33 γρ. αλάτιΕκτέλεση:1) Ζυμώνετε τα υλικά για 20΄ και αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί για άλλα 20΄ σκεπασμένο με μια βρεγμένη πετσέτα. 2) Κόβετε και δημιουργείτε μικρές μπάλες των 190 γρ. Τις βάζετε σε ένα πλαστικό πλατύ σκεύος, σκεπάζετε με μια βρεγμένη πετσέτα και τις αφήνετε να ξεκουραστούν σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες τουλάχιστον. 3) Διατηρήστε όσες μπάλες δεν χρησιμοποιήσετε στο ψυγείο (μέχρι 3 μέρες) σκεπασμένες με βρεγμένη πετσέτα απαραίτητα.Η συνταγή είναι από το βιβλίο ‘Mediterranean food” (Συνταγές & γεύσεις από Μεσόγειο) από τον Πέτρο Κωστόπουλο. Το βιβλίο θα βρείτε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.