COOKING

Γλυκό μωσαϊκό


RKPT

16 Ιουνίου 2011

mosaiko2-635x4741.jpg

Το αγαπημένο μου γλυκό είναι το μωσαϊκό.

Η αγαπημένη μου ημέρα όταν ήμουν μικρή, ήταν η Παρασκευή. Τελείωνε το σχολείο, έβγαινε το Μίκυ Μάους στα περίπτερα, η τηλεόραση έπαιζε τη Βιονική Γυναίκα και η μητέρα μου έφτιαχνε γλυκό μωσαϊκό! Όλο το σπίτι μύριζε και εγώ κατέβαινα στη γειτονιά μοιράζοντας τα κομμάτια. Η πρώτη συνταγή που έμαθα όταν έμεινα μόνη μου δεν ήταν κάποιο φαγητό, αλλά αυτό το γλυκό. Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη πολλές φορές που δεν έχω προλάβει να κάνω γλυκό για τους καλεσμένους μου. Τα παιδιά μου το λατρεύουν και οι μεγάλοι θυμούνται τα νιάτα τους.Θα χρειαστείτε:350 γρ μπισκότα Πτι- Μπερ 250γρ βούτυρο 190γρ ζάχαρη άχνη 60 γρ κονιάκ 50γρ κακάο 2 αυγά χτυπημέναΕκτέλεση:Κόβετε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να γίνει υγρό, στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και βάζετε μέσα την ζάχαρη το κακάο, τα αυγά και το κονιάκ. Ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα σβήστε τη φωτιά και πήξτε μέσα τα μπισκότα. Στη συνέχεια, ανοίξτε μία λαδόκολλα και ρίξτε το μίγμα πάνω. Ρολάρετε το και κλείστε το σε σχήμα σαλαμιού. Αφήστε το λίγο να κρυώσει και βάλτε το στη κατάψυξη. Μπορείτε να το κρατήσετε στη κατάψυξη και για 20 ημέρες. Αν φτιάξετε αρκετή ποσότητα είναι ιδανικό για πάρτι με πολλά παιδιά αλλά και για πάρτι με μεγάλους...

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.