COOKING

Ελληνικά κεράσματα


RKPT

12 Αυγούστου 2011

ypobryxio_a1.jpg

H χώρα μας, μία γλυκιά μπουκιά!

Στη χώρα μας η τέχνη του λουκουμιού ή Turkish delight έφτασε από την Πόλη στις πρώτες δεκαετίες του 19ου αιώνα. Σήμερα τα λουκούμια παράγονται σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας. Τα καλύτερα είναι της Σύρου, το σουτσούκ λουκούμ της Κομοτηνής και μια παραλλαγή τους οι Ακανέδες των Σερρών.  Τα αμυγδαλωτά είναι το κατεξοχήν ελληνικό κέρασμα. Υπάρχουν στα περισσότερα μέρη στην Ελλάδα σε διαφορές νόστιμες εκδοχές. Τα διασημότερα είναι τα αμυγδαλωτά Μυκόνου που είναι σαν μπουκίτσες αλλά και σε όλο τα Αιγαίο όπου και να πας ένα αμυγδαλωτό με δροσερό νερό θα σας το προσφέρουν.To υποβρύχιο, η πιο γνώριμη ελληνική λιχουδιά, ένα boost ενέργεια και δροσιάς! Τώρα το καλοκαίρι προτιμήστε το σε σχέση με ένα άλλο παχυντικό γλυκό και πιείτε στο τέλος το νερό που έχει πάρει μια γλυκιά γεύση…

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.