COOKING

Cookies με σοκολάτα και βρώμη


RKPT

10 Ιουλίου 2011

cookies.jpg
Η συνταγή είναι της Εβίτας Παπαχαραλάμπους και μας την έστειλε η Χρυσάνθη που είναι αναγνώστρια του jenny.gr και την έχει δοκιμάσει. Ας τη δοκιμάσουμε και εμείς.

 Θα χρειαστείτε:150 γρ. ελαιόλαδο 100 γρ. ζάχαρη μαύρη 50 γρ. χυμό πορτοκαλιού 200 γρ. αλεύρι 100 γρ. νιφάδες βρώμης 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 80 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο 80 γρ. σταγόνες σοκολάταςΕκτέλεση: Στον κάδο του μίξερ βάζετε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τις σκόνες και τη βρώμη και τέλος τη σοκολάτα και το καρύδι. Κατεβάζετε τον κάδο από το μίξερ και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το χέρι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160Ο C. Παίρνετε ένα κομμάτι από το ζυμάρι σε μέγεθος καρυδιού και το πλάθετε, δίνοντάς του, το σχήμα που έχουν τα cookies. Τα βάζετε ένα-ένα στο ταψί, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους. Ψήνετε για 15 με 20 λεπτά.Tips: Η Χρυσάνθη μας ενημέρωσε ότι έχει δοκιμάσει και έχει ανακατέψει τα υλικά χωρίς μίξερ, αλλά με αβγοδάρτη. Επίσης, μπορούμε όπως μας ενημέρωσε επίσης, να στρώσουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί ή να τα τοποθετήσουμε απευθείας στη σχάρα και να τα ψήσουμε στον αέρα μέχρι να πάρουν ένα χρυσο-καφέ χρώμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.