COOKING

Pasta flora darling


Τζουλιάννα Καρνέζη

30 Ιουνίου 2011

pasta-flora_hi.jpg

Εύκολη συνταγή για πάστα φλώρα.

"Από εδώ η μαμά μου. Τη λέμε Πάστα Φλώρα γιατί τρώει συνέχεια και τα χέρια της είναι πάντα πασαλειμμένα με μαρμελάδες" η Καρέζη στην ταινία "Μια  τρελή, τρελή οικογένεια".

Υλικά½ κιλό αλεύρι250 γρ. ζάχαρη 250 γρ. βούτυρο 3 αυγά ½ ποτηράκι κονιάκ Βανίλια 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν-πάουντερ ½ κιλό μαρμέλαδα βερίκοκο Τι να κάνετε:Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει λεία η επιφάνεια. Σε ένα ταψάκι τάρτας στρώνουμε μέρος από την ζύμη ( την υπόλοιπη ζύμη θα τη χρησιμοποιήσουμε για το στόλισμα)στον πάτο και στα πλαϊνά. Πάνω στη ζύμη απλώνουμε την μαρμελάδα που την έχουμε μαλακώσει στη φωτιά με το κονιάκ. Πλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη σε λωρίδες και τις βάζουμε σταυρωτά πάνω από την μαρμελάδα. Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό και την ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για μισή ώρα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.