Το γνωστό ισπανικό ποτό περιέχει αλκοόλ είναι όμως δροσιστικό και φρουτώδες. Ότι πρέπει δηλαδή για βραδιές στη βεράντα με φίλους!

Θα χρειαστείτε:1 μεγάλη κανάτα και 1 μεγάλο μπολ
1 μπουκάλι κόκκινο φρουτώδες κρασί (όχι γλυκό)
3 πορτοκάλια
1 μήλο
3-4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη (ή ακατέργαστη καστανή)
50 ml κονιάκ
Eκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το κρασί, το χυμό από τα 2 πορτοκάλια, το κονιάκ και τη ζάχαρη άχνη, μέχρι αυτή να διαλυθεί. Στη συνέχεια μεταφέρετε το μείγμα σε μια μεγάλη κανάτα. Νωρίτερα έχετε κόψει το μήλο (χωρίς να το ξεφλουδίσετε) σε μικρούς κύβους) και το τρίτο πορτοκάλι σε μικρές φέτες. Ρίχνετε τα φρούτα στην κανάτα. Βάζετε το κρασί στο ψυγείο και αφήνετε τουλάχιστον μια ώρα. Πριν σερβίρετε, τελευταία στιγμή ρίχνετε θρυμματισμένο πάγο ή μερικά παγάκια.
Πρόταση σερβιρίσματος: Αντι για την κανάτα, θα μπορούσατε να αφήσετε τη sangria στο μπολ και να σερβίρετε από εκεί στα ποτήρια με τη βοήθεια μιας ωραίας κουτάλας.