COOKING

Το τέλειο barbeque


RKPT

28 Αυγούστου 2011

barbeque1.jpg

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να κάνουμε barbeque. Ψήστε ψάρια, μπριζόλες, λαχανικά, και ότι άλλο εσείς θέλετε.

Απλά  ακολουθήστε τα παρακάτω εύκολα tips,  για να μην «ψηθείτε» από την ταλαιπωρία:Λαδώστε τη σχάρα: Πριν ξεκινήσετε το ψήσιμο, λαδώστε τη σχάρα με ένα πινέλο για να μην κολλήσουν στη συνέχεια, ψάρια, κρέας, λαχανικά, κλπ.Μην φορτώνετε τη σχάρα: Το φαγητό αντί να ψηθεί, θα καταλήξει να γίνει στον ατμό.Αποφύγετε τα πολλά λάδια: Μπορεί να καεί και ν’αλλοιώσει τη γεύση σε ότι ψήνετε. Επίσης, εάν έχετε μαρινάρει νωρίτερα, αφαιρέστε την περίσσεια μαρινάδας πριν ακουμπήσετε στη σχάρα για ψήσιμο.Η σωστή θερμοκρασία είναι το κλειδί της  επιτυχίας: Για να υπολογίσετε πόσο έχει ζεσταθεί η σχάρα, κάντε το παρακάτω πείραμα. Κρατήστε την παλάμη σας ανοιχτή περίπου 12 εκατοστά πάνω από τη σχάρα. Πόση ώρα μπορείτε να την κρατήσετε; Αν μπορείτε 1-2 δευτερόλεπτα, σημαίνει ότι η σχάρα είναι ζεστή. Αν μπορείτε 5-6 σημαίνει ότι η θερμοκρασία είναι ακόμα medium. Αν πάλι μπορέσετε να κρατήσετε το χέρι σας 8-9 δευτερόλεπτα τότε σημαίνει ότι η θερμοκρασία είναι ακόμη χαμηλή. Δείτε επίσης  τα κάρβουνα, θα πρέπει να είναι καλυμμένα από ένα στρώμα γκριζόλευκης στάχτης.Μην αναποδογυρίζετε πολύ συχνά: Αφήστε τη σχάρα να κάψει πολύ καλά, πριν ακουμπήσετε πάνω της κάτι, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος, αυτό το κάτι, να κολλήσει. Αν παρόλα αυτά σας συμβεί μην αγχώνεστε. Αφήστε να δημιουργήσει μια κρούστα, μετά θα γυρίζει πιο εύκολαΓια να καθαρίσετε όταν τελειώσετε το ψήσιμο: Βουρτσίστε τη σχάρα, με μια συρμάτινη βούρτσα, όσο είναι  ακόμα ζεστή. Στο καθάρισμα μπορεί να σας φανούν χρήσιμα και τα σπρέι φούρνου. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε πολύ καλά για ν’αφαιρέσετε το χημικό προϊόν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.