COOKING

Πατατοσαλάτα με φρέσκο μαϊντανό


RKPT

13 Ιουλίου 2011

potatoes.jpg

Η πατατοσαλάτα είναι μια καλοκαιρινή και νόστιμη συνταγή.

Θα χρειαστείτε:Πατάτες 1 κουτ. σούπας ξύδι από λευκό κρασί 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon Αλάτι Φρέσκο πιπέρι 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο ½ φλυτζ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένοΕκτέλεση: Αρχικά βράζετε τις πατάτες για λίγη ώρα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, προσοχή όχι να λιώσουν. Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το ξύδι με τη μουστάρδα, ρίχνετε αλάτι, φρέσκο πιπέρι και ανακατεύετε ξανά. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, τις βγάζετε, τις κόβετε σε χοντρές ροδέλες και τις ρίχνετε όσο ακόμα είναι ζεστές στο μπολ. Ανακατεύετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Όταν  είναι έτοιμες, ραντίζετε με  το λάδι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και προσθέτετε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι. * Η συγκεκριμένη συνταγή απαιτεί φαντασία και αυτοσχεδιασμό. Μπορείτε να παίξετε με τα μυρωδικά –και όχι μόνο- προσθέτοντας ξερό βασιλικό, θυμάρι, δυόσμο, ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, μαγιονέζα, κάπαρη, ελιές, κλπ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.