COOKING

Πένες με κολοκυθάκια ανθότυρο και δυόσμο


RKPT

2 Αυγούστου 2011

courgette.jpg

Μια καλοκαιρινή συνταγή με πρωταγωνιστές νόστιμα κολοκυθάκια και guest star τον αρωματικό δυόσμο.

Θα χρειαστείτε:1 πακέτο πένες (500 γρ) * 3 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο Ελαιόλαδο 1 φλ.  του τσαγιού ανθότυρο βιολογικό 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό μόνο 2 κουτ. σούπας) ½ φλ. τσαγιού φύλλα δυόσμου Αλάτι ΠιπέριΕκτέλεση: Βράζετε τις πένες όπως ξέρετε σύμφωνα με τις οδηγίες. Στο διπλανό μάτι της κουζίνας  μέσα σε τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί ρίχνετε τα τριμμένα κολοκυθάκια και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Σοτάρετε 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα μεταφέρετε  μέσα στη τηγάνι και ανακατεύετε να πάνε  τα υλικά παντού. Ρίχνετε το ανθότυρο, το δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού, και το χυμό και ανακατεύετε ξανά. Στο τέλος προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Εάν το αποτέλεσμα σας φαίνεται στεγνό, προσθέστε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά και ανακατέψτε ξανά. * η συνταγή ταιριάζει πολύ και με λιγκουίνι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.