Ξέρω μία πολύ εύκολη συνταγή για Σισιλιάνικη γρανίτα από λεμόνι.

Θα χρειαστείτε:1 φλιτζάνι ζάχαρη
1φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση: Βάζετε σ' ένα κατσαρολάκι νερό και τη ζάχαρη και τα βάζετε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέτετε το χυμό από λεμόνι. Ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, το βάζετε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες. Μετά το βγάζετε κτυπάτε τη γρανίτα στο μίξερ για να γίνει πιο αφράτη και την ξαναβάζετε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες. Μετά την ξανακτυπάτε στο μίξερ και την φυλάτε σε ένα τάπερ μέσα στην κατάψυξη μέχρι να τη σερβίρετε.
Cooking tip: Κάθε φορά, που τη σερβίρετε, ανακατεύετε καλά την γρανίτα με ένα πιρούνι.