
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας μαθαίνει πως να φτιάχνουμε τέλεια-καλοκαιρινά σουβλάκια σοκολάτας!
Θα χρειαστείτε:Ποικιλία φρούτων (φράουλες, βερίκοκα, σταφύλια, μπανάνες) 400 γρ. κουβερτούρα, 55% κακάο 50 γρ. ελαιόλαδοΕκτέλεση: Περνάμε τα φρούτα στα καλαμάκια εναλλάξ. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου πέσει η θερμοκρασία στους 30Ο -32Ο C, δηλαδή, να είναι κρύα στο δάχτυλό μας. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Την αδειάζουμε σ’ένα ψηλό δοχείο (π.χ. σε μια κανάτα) και βουτάμε μέσα τα καλαμάκια. Τα βγάζουμε και τα κρατάμε για λίγο να στραγγίξουν καλά την περίσσια σοκολάτα. Τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν. Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου, «Μαθήματα Γλυκιάς Αλχημείας. Γλυκά Παιδικά Όνειρα».Ανακάλυψε εύκολες και νόστιμες συνταγές για κάθε μέρα. Ακολούθησε το JennyGr στο Google News.