COOKING

Υγιεινές πατάτες


Τζουλιάννα Καρνέζη

8 Σεπτεμβρίου 2011

potatoes.jpg

Φοβερή συνταγή για πατάτες από αναγνώστρια. Τις έφτιαξα και είναι πραγματικά πολύ νόστιμες.

Σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας την παρακάτω εκπληκτική συνταγή, για όσους θέλουν να τρώνε πατάτες τραγανές και υγιεινές αλλά όχι τηγανητές. Πλένουμε, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τις βράζουμε σε μία κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες, στραγγίζουμε τις πατάτες στο σουρωτήρι, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, κλείνουμε το καπάκι και κουνάμε την κατσαρόλα δεξιά-αριστερά. Μόλις ανοίξουμε το καπάκι θα δούμε ότι οι πατάτες έχουν ελαφρώς πολτοποιηθεί. Στη συνέχεια τις βάζουμε πάνω σε ένα ταψί ή στη σχάρα του φούρνου για το grill, τις απλώνουμε να αραιώσουν, τις πιπερώνουμε (προαιρετικά) και ρίχνουμε λίγο λάδι πάνω τους. Στη συνέχεια τις βάζουμε στο grill ως ότου ροδίσουν και κάνουν κρούστα (5΄περίπου αν το grill είναι δυνατό - φαίνονται και από το χρώμα τους). Είμαι σίγουρη ότι όποιος τις φτιάξει δε θα ξαναφάει πατάτες τηγανητές. Φυσικά όποιος θέλει μπορεί να βάλει επιπλέον υλικά στο ψήσιμο π.χ. μπέικον, κρεμμύδια ντομάτα, πιπεριά, άλλα λαχανικά, λουκάνικο κλπ. Καλή επιτυχία! Ευχαριστούμε την Ευφροσύνη

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.