COOKING

Φακές σαλάτα με τοματίνια και φρέσκο δυόσμο


RKPT

19 Σεπτεμβρίου 2011

shutterstock_78241798.jpg

Μια υγιεινή και χορταστική σαλάτα, ιδανικό γεύμα ακόμα και για το γραφείο.

Θα χρειαστείτε:200 γρ. φακές 150 γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση 2 σκελίδες σκόρδο 1 κρεμμύδι μικρό, κομμένο στα τέσσερα 2 φύλλα δάφνης Ελιές χωρίς τα κουκούτσια 2 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο 1/2 ματσάκι μαϊντανό Ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο Αλάτι ΠιπέριΕκτέλεση: Αρχικά βράζετε τις φακές, ενώ ρίχνετε μέσα στο νερό που βράζουν τη δάφνη, το σκόρδο, και το κρεμμύδι. Όταν είναι έτοιμες (δεν θέλουμε να μαλακώσουν πολύ), τις σουρώνετε και τις βάζετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε το λάδι, το μπαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι και βάζετε το μπολ στο ψυγείο, για 15 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια βγάζετε και ρίχνετε τα τοματίνια, τις ελιές και τους κύβους φέτας. Ανακατεύετε απαλά και ολοκληρώνετε, ρίχνοντας το μαϊντανό και το δυόσμο. Δοκιμάζετε και ανάλογα, αποφασίζετε εάν θέλετε να προσθέσετε κάτι ακόμα (π.χ. περισσότερο πιπέρι, λάδι, τυρί, ή μυρωδικά). -Εναλλακτικά αντί για τη φέτα μπορείτε να προσθέσετε κάποιο λευκό κρεμώδες τυρί, ή cottage. Ή και καθόλου εάν δεν σας αρέσει. -Εάν σας αρέσει ιδιαίτερα η γεύση του σκόρδου μπορείτε να πολτοποιήσετε μια σκελίδα στην ειδική πρέσα και να την ανακατέψετε με τις φακές όταν θα ρίξετε και τα υπόλοιπα υλικά, αφού τις βγάλετε από το ψυγείο. - Οι φακές, συνδυάζονται με πλήθος άλλων υλικών, από, ρύζι, αγκινάρες, και καρότα μέχρι φρέσκο κρεμμύδι, καπνιστό σολομό, κλπ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.