Τα μεγάλα στρογγυλά μανιτάρια Portobello, γίνονται γευστικές φόρμες που φιλοξενούν διάφορα υλικά.
Για να φτιάξετε μανιτάρια γεμιστά με μοτσαρέλα και προσούτο θα χρειαστείτε:4 μεγάλα φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια Portobello
Φρέσκια μοτσαρέλα
Φέτες προσούτο, κομμένες σε μικρά κομματάκια
2 ντομάτες κομμένες σε πολύ μικρά κομμάτια, στις οποίες έχετε αφαιρέσει τα σπόρια.
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Βασιλικό ξερό
Εκτέλεση: Καθαρίζετε, πλένετε, και αφήνετε τα μανιτάρια να στεγνώσουν πάνω σε χαρτί κουζίνας. Κόβετε τα κοτσανάκια τους και τα ψιλοκόβετε. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα, τα ψιλοκομμένα κοτσανάκια και αλατοπιπερώνετε. Όταν είναι έτοιμο, κατεβάζετε από τη φωτιά, βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνετε σε αυτό το ψιλοκομμένο προσούτο και τη μοτσαρέλα την οποία επίσης, έχετε νωρίτερα κόψει σε μικρά κομματάκια. Πασπαλίζετε με λίγο ξερό βασιλικό και κάνετε ένα τελικό, απαλό ανακάτεμα. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνετε λίγο από το μείγμα και γεμίζετε τα μανιτάρια. Τοποθετείτε σε ένα μικρό ταψί και τα ψήνετε για 8-10 λεπτά.
* Mπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορα υλικά, και γεύσεις: μπέικον, blue cheese, cottage, μαϊντανό, φιλέτο γαλοπούλας, ψιλοκομμένο κολοκυθάκι, καρότο, κλπ. Ότι και αν σας υπαγορεύσει η φαντασία σας, το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο.