Χθες έφτιαξα μπουγάτσα και αμέσως εξαφανίστηκε από το ταψί!
Υλικά12 φύλλα κρούστας για γλυκά Xρυσή Ζύμη 1 ½ λίτρο γάλα 160 γρ. ζάχαρη η φλούδα ενός λεμονιού 120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 6 αυγά 200 γρ. βούτυρο λιωμένο ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα κανέλα για το πασπάλισμαΕκτέλεση:1. Για να φτιάξετε την κρέμα, βάζετε να βράσει 1 λίτρο γάλα με τη ζάχαρη και τη φλούδα από το λεμόνι. Όταν κάψει, προσθέτετε το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα, την αποσύρετε, πετάτε τη φλούδα του λεμονιού και προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα και 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο. 2. Απλώνετε στον πάτο ενός βουτυρωμένου ταψιού (προτιμήστε ένα μικρό ορθογώνιο) 8 φύλλα καλά βουτυρωμένα αφήνοντάς τα να περισσεύουν από το ταψί. Αδειάζετε την κρέμα και την απλώνετε ομοιόμορφα. 3. Βάζετε στην επιφάνεια 3 φύλλα, βουτυρωμένα επίσης, γυρίζετε μερικά από τα φύλλα που περισσεύουν, βάζετε κι άλλο φύλλο και γυρίζετε τα υπόλοιπα για να κλείσετε την κρέμα. Ψήνετε σε φούρνο στους 200°C για 30’ περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε.
Ανακάλυψε εύκολες και νόστιμες συνταγές για κάθε μέρα. Ακολούθησε το JennyGr στο Google News.
