LIVING COOKING

Γεμιστή γαλοπούλα


25 Δεκεμβρίου 2011

galopoula-arhtro-635x7491.jpg

Χριστούγεννα χωρίς γαλοπούλα δεν γίνεται! Eπιλέξτε το δημοφιλές πουλερικό και οπωσδήποτε γεμίστε το!

 Για να φτιάξετε γεμιστή γαλοπούλα θα χρειαστείτε:1 γαλοπούλα Τα συκωτάκια της γαλοπούλας 180 γρ. κάστανα 35 γρ. κουκουνάρι Μερικά κομμάτια κασέρι Φρέσκο βούτυρο γάλακτος 8-10 πατάτες 250 ml ρύζι 1,5 λεμόνι 3 κ.σ. μουστάρδα Λίγο λάδι Αλάτι Μαύρο πιπέρι 500 ml νερόΕκτέλεση:
  • Βγάζετε τα συκωτάκια από το στήθος της γαλοπύλας και τα πλένετε πολύ καλά
  • Καψαλίζετε τη γαλοπούλα στο γκαζάκι για να φύγουν τα φτερά αλλά και τα πολλά λίπη
  • Βάζετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε πολύ ψιλοκομμένο το συκωτάκι (αν χρησιμοποιήσετε μαχαίρι ίσως δυσκολευτείτε, γι’αυτό κόψτε το με το ψαλίδι)
  • Αφού σοταριστεί, ρίχνετε το νερό και ένα φλιτζάνι ρύζι και το αφήνετε να βράσει μέχρις ότου να κρατάει
  • Κατόπιν ρίχνετε το κουκουνάρι και τα κάστανα, τα οποία έχετε ξεφλουδίσει και βράσει λίγο και ανακατεύετε
  • Γεμίζετε τη γαλοπούλα προσέχοντας να μην παραγεμιστεί
  • Βάζετε ένα κομμάτι κασέρι σε κάθε τρύπα για να μη χυθεί έξω το μείγμα αλλα και για να φύγει η μυρωδιά της γαλοπούλας. Της ράβετε το στήθος
  • Τη βάζετε μαζί με πατάτες σε ένα ταψί, τα περνάτε με λεμόνι χτυπημένο με μουστάρδα και λίγο λάδι και βάζετε το ταψί στο φούρνο. Ψήνετε στους 150 βαθμούς για 3,5 ώρες, ή περίπου μια ώρα για κάθε κιλό κρέατος, πάλι στους 150 βαθμούς. Εάν έχετε γαλοπούλα με θερμόμετρο, θα καταλάβετε ότι έχει ψηθεί όταν αυτό πεταχτεί έξω.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο ‘food” συνταγές και γεύσεις από τον Πέτρο Κωστόπουλο.
Google News logo

Ανακάλυψε εύκολες και νόστιμες συνταγές για κάθε μέρα. Ακολούθησε το JennyGr στο Google News.