Μια ψημένη φέτα ψωμιού «ποτίζεται» με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, αρωματίζεται με σκόρδο και γίνεται η ιδανική βάση να φιλοξενήσει ένα σωρό υλικά.
Μπρουσκέτα με ντοματίνια και μοτσαρέλλα
Θα χρειαστείτε:Φέτες ψωμιού ψημένες στη σχάρα ( επιλέγετε τον αριθμό ανάλογα με τα άτομα)
12 Ντοματίνια
12 Μοτσαρελάκια
4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
1 κουτ. της σούπας μπαλσάμικο
1 κουτ. του γλυκού βασιλικό ξερόΕκτέλεση: Αρχικά κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι ρίχνοντας λίγο αλάτι για να βγάλουν τα υγρά τους. Κόβετε στη μέση και τα μοτσαρελάκια και τα στραγγίζετε από τα πολλά υγρά. Στη συνέχεια τα βάζετε μαζί σε ένα μπολ, ρίχνετε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο και το βασιλικό και ανακατεύετε. Μοιράζετε το μείγμα, πάνω στις ζεστές φέτες ψωμιού. Διακοσμείτε –εάν θέλετε- με ένα φυλλαράκι φρέσκου βασιλικού.Μπρουσκέτα με παρμεζάνα και μανιτάρια
Θα χρειαστείτε:Φέτες ψωμιού ψημένες στη σχάρα
10 φρέσκα μανιτάρια
1 τριμμένη σκελίδα σκόρδο
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Χυμό από μισό λεμόνι
Πικάντικη πάπρικα (μια πρέζα)
Παρμεζάνα σε φλούδεςΕκτέλεση: Καθαρίζετε, κόβετε σε φέτες τα μανιτάρια και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, έχοντας ρίξει νωρίτερα στο τηγάνι, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Ρίχνετε αλάτι, την πάπρικα, το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε. Κατεβάζετε από τη φωτιά και μοιράζετε το μείγμα στις ζεστές φέτες ψωμιού. Πάνω τους, τοποθετείτε τις φλούδες παρμεζάνας.Ανακάλυψε εύκολες και νόστιμες συνταγές για κάθε μέρα. Ακολούθησε το JennyGr στο Google News.