COOKING

Γρήγορη σάλτσα ζυμαρικών με μανιτάρια και βότκα


9 Μαρτίου 2012

mush_sauce.jpg

Δοκιμάστε να «μεθύσετε» τα μανιτάρια με λίγη βότκα φτιάχνοντας μια γρήγορη σάλτσα ζυμαρικών.

Για 4 άτομαΘα χρειαστείτε:500 γρ. πέννες ή φαρφάλες 250 γρ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια 1 μικρό κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 σφηνάκι βότκα 1 φλ. κρέμα γάλακτος light ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο Ελαιόλαδο Αλάτι Φρέσκο πιπέρι Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμαΕκτέλεση: Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Στο μεταξύ, ψιλοκόβετε το σκόρδο και το κρεμμύδι, καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες τα μανιτάρια. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι και σοτάρετε τα παραπάνω τρία υλικά, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με τη βότκα και αφήνετε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε. Σουρώνετε τα ζυμαρικά ξαναβάζετε στην κατσαρόλα  και ραντίζετε με ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Ρίχνετε στα ζυμαρικά  το μείγμα των μανιταριών και ανακατεύετε προκειμένου το μείγμα να πάει παντού. Σερβίρετε στα πιάτα με τριμμένη παρμεζάνα (όση επιθυμείτε)  και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.