LIVING COOKING

Χοιρινές μπριζόλες με μανιτάρια και τυρί γκοργκοντζόλα


16 Φεβρουαρίου 2012

shutterstock_86676832.jpg

Ποιος είπε ότι ένα γεύμα χρειάζεται περισσότερα από 3 υλικά; Η παρακάτω συνταγή είναι πλούσια, γευστική και σίγουρα θα εντυπωσιάσει εάν επιλέξετε να τη σερβίρετε στους καλεσμένους σας. Αν δεν θέλετε να τσικνίσετε με τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέψτε τις μπριζόλες σας εύκολα και εναλλακτικά!

Για 4 άτομαΘα χρειαστείτε:4 χοιρινές μπριτζόλες 4 μανιτάρια Portobello 150 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα Ελαιόλαδο Αλάτι Φρεσκοτριμμένο  πιπέρι Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο (εάν θέλετε)Εκτέλεση: Αφαιρείτε το λίπος από τις μπριζόλες τις βάζετε σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο. Ψήνετε για 30-40 λεπτά στους 180ΟC. Στο μεταξύ, έχετε πλύνει, καθαρίσει και κόψει σε μικρότερα κομμάτια τα μανιτάρια. Τα βάζετε σε ένα μπολ και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. 15 λεπτά πριν γίνουν οι μπριζόλες τα βάζετε και αυτά στο ταψί, και 5-6 λεπτά πριν να είναι έτοιμες οι μπριζόλες ανοίγετε ξανά το φούρνο και ρίχνετε στο φαγητό κομμάτια θρυμματισμένης γκοργκοντζόλα. Λιώνοντας και το τυρί βγάζετε από το φούρνο και εάν θέλετε, ρίχνετε στο φαγητό ψιλοκομμένο φρέσκο μαιντανό.Hot tip: Εάν δεν σας αρέσει η γκοργκοντζόλα αντικαταστήστε με  κάποιο άλλο τυρί, π.χ. τσένταρ. Διαβάστε ακόμα: Προτάσεις για κρεατοφάγους που ταιριάζει και με τη σημερινή ημέρα
Google News logo

Ανακάλυψε εύκολες και νόστιμες συνταγές για κάθε μέρα. Ακολούθησε το JennyGr στο Google News.