LIVING COOKING

Εύκολο: Οι φακές αλλιώς!


3 Φεβρουαρίου 2012

shutterstock_50856541.jpg

Οι φακές δεν γίνονται μόνο σούπα αλλά και σαλάτα. Επωφεληθείτε από τις βιταμίνες τους και φτιάξτε μια πανεύκολη και ελαφριά σαλάτα με χαλούμι.

Θα χρειαστείτε:1 φλ. φακές βρασμένες 3 μικρά αγγουράκια κομμένα στη μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες 4 ώριμες τομάτες κομμένες σε κύβους 3 + 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού ¼ κουτ. του γλυκού αλάτι ¼ κουτ. του γλυκού πιπέρι Ένα πακετάκι χαλούμι κομμένο σε φέτες (όσες εσείς θέλετε).Εκτέλεση:  Αρχικά βράζετε τις φακές και τις σουρώνετε. Όταν κρυώσουν τις βάζετε σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτετε τις φέτες αγγούρι, και τις τομάτες. Συνεχίζετε με 3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο, μαϊντανό, δυόσμο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Παίρνετε ένα τηγάνι, βάζετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και βάζετε το χαλούμι σε φέτες. Ανάβετε το μάτι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά μέχρι το τυρί ν’αποκτήσει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Γυρίζετε και από την άλλη πλευρά. Σερβίρετε αμέσως όσο το τυρί είναι ζεστό, τοποθετώντας τις φέτες πάνω στις φακές.Hot tip: Εναλλακτικά εάν δεν σας αρέσει το χαλούμι, μπορείτε να προσθέσετε λεπτές φέτες παρμεζάνας.
Google News logo

Ανακάλυψε εύκολες και νόστιμες συνταγές για κάθε μέρα. Ακολούθησε το JennyGr στο Google News.