Ευτυχώς η τομάτα είναι πολύ καταδεκτική και μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό της ένα σωρό υλικά.
Στα κλασσικά και αγαπημένα γεμιστά, οι τομάτες γεμίζονται με ρύζι. Αυτή τη φορά ας τις γεμίσουμε με τόνο φτιάχνοντας μια γρήγορη και light συνταγή.
Για 4 άτομα
Θα χρειαστείτε:4 μεγάλες τομάτες
2 συσκευασίες τόνο σε νερό, στραγγισμένο
2 ράβδους σέλινο, κομμένους στη μέση κατά μήκος και μετά κομμένους σε λεπτές φέτες
2 κουτ. της σούπας κάπαρη, πρόχειρα κομμένη
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
½ φλ.φρέσκα φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
¼ κουτ. του γλυκού αλάτι
¼ κουτ. του γλυκού πιπέριΕκτέλεση:Παίρνετε τη τομάτα και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε μια λεπτή φέτα, ένα καπάκι από το πάνω μέρος και από κάτω ένα πολύ μικρό κομμάτι. Με ένα κουταλάκι του γλυκού αδειάζετε τα σπόρια και τη σάρκα της τομάτας από το εσωτερικό. Τα κομμάτια που αφαιρέσατε από κάτω μέρος από τις τομάτες, καθώς και τη σάρκα μην τα πετάξετε. Κόψτε τα πρόχειρα και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ. Προσθέστε εκεί τον τόνο (που έχετε στραγγίξει από το νερό), το σέλινο, την κάπαρη, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, και το ξίδι και στο τέλος ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι, προκειμένου να ενωθούν όλα τα υλικά. Με ένα κουτάλι, τοποθετήστε το μείγμα του τόνου μέσα σε κάθε τομάτα. Κλείστε κάθε μια με το καπάκι της και σερβίρετε.Hot tip: Εναλλακτικά, μπορείτε να γεμίσετε και χρωματιστές πιπεριές (κόκκινες, κίτρινες, ότι σας αρέσει) να βάλετε καλαμπόκι και να της αρωματίσετε με ξερό θυμάρι και ψιλοκομμένο άνηθο. Οι πιπεριές όμως χρειάζονται ψήσιμο στο φούρνο, προκειμένου να μαλακώσει η σάρκα τους.Ανακάλυψε εύκολες και νόστιμες συνταγές για κάθε μέρα. Ακολούθησε το JennyGr στο Google News.