LIVING COOKING

Κέικ με κάστανο


7 Φεβρουαρίου 2012

shutterstock_85941586.jpg

Υπάρχει καλύτερη εποχή για ένα κέικ με κάστανο; Ο χειμώνας είναι η κατάλληλη περίοδος και τα βρίσκουμε σε αφθονία. Ας τα απολαύσουμε μαζί με έναν αχνιστό απογευματινό καφέ στο σπίτι.

Θα χρειαστείτε:200 γρ. Αλεύρι 200 γρ. βούτυρο 200 γρ. ζάχαρη 4 αυγά 1 σφηνάκι ρούμι 400 γρ. κρέμα από κάστανο 1 πρέζα αλάτι Ζάχαρη άχνη  Εκτέλεση:  Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάτε τη ζάχαρη με τα αυγά –ρίχνετε κάποια στιγμή και το ρούμι- μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνετε και το αλεύρι με το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα. Στο μεταξύ, λιώνετε ελαφρά το βούτυρο και το ανακατεύετε με την κρέμα κάστανου. Μαζί, τα ρίχνετε μετά στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύετε. Παίρνετε μια φόρμα για κέικ βουτυρώνετε, ρίχνετε και ελάχιστο αλεύρι και ρίχνετε το μείγμα του κέικ. Ψήνετε στους 180ΟC για 40-50 λεπτά. Με ένα μαχαίρι ελέγχετε εάν το κέικ είναι έτοιμο, διαφορετικά το αφήνετε για ελάχιστα λεπτά ακόμη. Αφήνετε να κρυώσει και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη.      
Google News logo

Ανακάλυψε εύκολες και νόστιμες συνταγές για κάθε μέρα. Ακολούθησε το JennyGr στο Google News.