LIVING COOKING

Σαλάτα Shouba ή αλλιώς Γούνα


11 Μαρτίου 2012

DSC_0514.jpg

Μια ιδιαίτερη συνταγή κατευθείαν από τη Ρωσία!

 Υλικά:5 μεσαίες πατάτες 5 μεσαία παντζάρια βρασμένα 3 μεγάλα καρότα ½ κρεμμύδι (προαιρετικά) 4 αυγά βρασμένα 2 αυγά βρασμένα (για την επικάλυψη) 100 gr φιλέτο καπνιστής ρέγκας 1 1/2 βάζο μαγιονέζαΕκτέλεση:Βράζουμε τα παντζάρια, τις πατάτες και τα καρότα ξεχωριστά. Βράζουμε τα αυγά επίσης ξεχωριστά. Όταν κρυώσουν τα λαχανικά και τα αυγά τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους, όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε ξεχωριστά μπολ. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε μέσα λίγο χυμό λεμονιού και αλάτι τέλος, ψιλοκόβουμε και την ρέγκα. Αρχίζουμε να βάζουμε τα υλικά στην πιατέλα σε λεπτές στρώσεις πατάτα – ρέγκα – κρεμμύδι – καρότο – αυγά - παντζάρι – μαγιονέζα και ξεκινάμε πάλι από την αρχή. Ανάλογα με το μέγεθος της πιατέλας μπορεί να βγουν 2 ή 3 στρώσεις. Στο τέλος, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με μαγιονέζα και τρίβουμε από πάνω στον ψιλό τρίφτη 2 αυγά, για να γίνει η επιφάνεια σαν γούνα. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο και όταν η επιφάνεια πάρει το χρώμα του παντζαριού είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Διαβάστε ακόμα:Δοκιμάστε το! Lollipop cocktails!Eτοίμασα jacket potates!
Google News logo

Ανακάλυψε εύκολες και νόστιμες συνταγές για κάθε μέρα. Ακολούθησε το JennyGr στο Google News.