LIVING COOKING

Ελληνική κουζίνα: Γαλατόπιτα


Τζουλιάννα Καρνέζη

20 Μαρτίου 2012

galatopita.jpg

Ένα παραδοσιακό γλύκο που θα φαγωθεί σε χρόνο ρεκόρ! Περιμένω τις συνταγές σας από κάθε γωνιά της Ελλάδας!

Θα χρειαστείτε:2 λίτρα πληρες γάλα 1/4 σιμιγδάλι ψιλό 4 αυγά 1 βιτάμ 2-3 βανίλλιες 1/2 φλυτζανι τσαγιού ζάχαρη 1/2 κιλό φύλλο για πιτες Εκτέλεση1.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το βιτάμ, το σιμιγδάλι και τη ζαχαρη. 2.Τοποθετουμε στο μάτι και ανακατεύουμε συνεχως μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά και να πάρει βράση το γάλα. Θα πρέπει να προκύψει μια αραιή κρέμα. 3.Χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλλιες και τα προσθέτουμε στην κρέμα που έχουμε ήδη κατεβάσει απο τη φωτιά. 4.Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί φούρνου και απλώνουμε τα φύλλα βουτυρώνοντας τα καλά ένα ένα. 5.Αδειάζουμε τη γέμιση και φτιάχνουμε τον κόθρο της πίτας στρίβοντας τα φύλλα και βουτυρώνοντάς τα από πάνω. 6.Οταν ψηθεί την πασπαλίζουμε με κανέλα. Πηγή: http://www.odigoskastorias.gr/ Διαβάστε ακόμα:Κέικ καρότου με cream cheese Μαγειρική: tips για αρχάριες  
Google News logo

Ανακάλυψε εύκολες και νόστιμες συνταγές για κάθε μέρα. Ακολούθησε το JennyGr στο Google News.