Παραδοσιακή σπανακόπιτα που θα ικανοποιήσει όλα τα γούστα.
Υλικά: Για το φύλλο:1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.σ. λάδι 300 γρ. νερό αλάτιΓια τη γέμιση:1 1/2 κιλό σπανάκι 1 1/2 κιλό σέσκουλα 2 πράσα 3 αυγά 1 κιλό φέτα 1/2 κιλό ανθότυρο 3 κρεμμύδια 1 ποτήρι λάδι άνηθο αλάτι, πιπέριΕκτέλεση:Βάζουμε σε ένα μπολ, το λάδι, το νερό και το αλάτι και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας καλά μέχρι το μείγμα να γίνει αρκετά μαλακό. Το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει. Για τη γέμιση πλένουμε καλά το σπανάκι και τη σέσκουλα και τα ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά (οι αναλογίες διαφοροποιούνται ανάλογα με τις προτιμήσεις μας - δηλ. κάποιοι προτιμούν περισσότερα χορταρικά και λιγότερα τυριά) και ανακατεύουμε πολύ καλά. Με τον πλάστη ανοίγουμε τα φύλλα ώστε να γίνουν αρκετά λεπτά - σύνολο 6. Στρώνουμε στο ταψί 2 φύλλα, έπειτα ρίχνουμε μια ποσότητα από τα υλικά, σκεπάζουμε με άλλα 2 φύλλα, την υπόλοιπη γέμιση και κλείνουμε από πάνω με τα 2 τελευταία φύλλα που έχουν μείνει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς κελσίου και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου.Tip: Πριν βάλουμε την πίτα στον φούρνο, την χαράζουμε και την ραντίζουμε με λίγο λάδι και νερό. Διαβάστε ακόμα:Toύρτα μπισκότοΑκολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.