Ένα αγαπημένο σπιτικό σνακ που εξαφανίζεται σε χρόνο d.t
Θα χρειαστείτε:Ένα κεσεδάκι γιαούρτι
Ένα αυγό
Ένα φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Ένα κοφτό κουταλάκι σόδα και
Ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε ζωηρά με ένα κουτάλι όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 200ml περίπου ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί αρχίζουμε να βάζουμε από το χυλό μας με το κουτάλι της σούπας. Προσοχή να μην καίει πολύ το λάδι μας για να έχουμε ροδόξανθο χρώμα και να ψηθεί σωστά μέσα. Γυρίζουμε και ξαναγυρίζουμε 2-3 φορές τις τηγανίτες μας. Τις αραδιάζουμε στην πιατέλα, τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα ή τις συνοδεύουμε με σπιτική μαρμελάδα.
Tip: Και μια παραλλαγή για τους λάτρεις της φέτας. Τρίβουμε 100 gr περίπου φέτα μέσα στο χυλό και τηγανίζουμε με τον ίδιο παραπάνω τρόπο και σερβίρουμε με ζάχαρη και μέλι.
Καλή επιτυχία και καλοφάγωτες!!!
Ευχαριστούμε πολύ την ΣτέλλαΑνακάλυψε εύκολες και νόστιμες συνταγές για κάθε μέρα. Ακολούθησε το JennyGr στο Google News.