Παραδοσιακό γλύκισμα στο οποίο κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί!
Υλικά:
4-5 χοντρόφλουδα λεμόνια
2 κιλά ζάχαρη
5 κούπες νερό
4 κουταλιές χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα λεμόνια μας, τα σκουπίζουμε και τα περνάμε ,γύρω γύρω ελαφρά , με ένα τρίφτη.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε λίγο από το πάνω και το κάτω μέρος των λεμονιών. Με προσοχή τα χαράζουμε, με ένα μαχαίρι, σε 6-7 φέτες και αφαιρούμε την φλούδα.
Με μια κλωστή και μια χοντρή βελόνα περνάμε μια μια τις φέτες, πιασμένες και από τις δυο άκρες τους σαν μισοφέγγαρο. Αφού τις περάσουμε όλες ,προσέχοντας πάντα να μην σπάσουν, δένουμε τις δύο άκρες της κλωστής σαν κομπολόι.
Το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα , σκεπάζοντας το με νερό και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
Το επαναλαμβάνουμε ακόμα μια φορά με καινούριο νερό.
Βάζουμε τα λεμονάκια σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν και σε καθαρή κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι μας προσθέτοντας 5 κούπες νερό και 2 κιλά ζάχαρη. Το αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά.
Στη συνέχεια αφαιρούμε την κλωστή από τα λεμονάκια μας και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιρόπι αφήνοντας τα να βράσουν για 15 λεπτά.
Σβήνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε το γλυκό μας. Το αφήνουμε μέχρι την επόμενη ημέρα, όπου θα το ξαναβράσουμε για ακόμα 15 λεπτά (μέχρι να δέσει το σιρόπι μας). Σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο.
· Διατηρείται έως και ένα χρόνο στο ψυγείο.
· Με την ίδια διαδικασία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την συνταγή για γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι.
Eυχαριστούμε την Μαρινέττα και τη μητέρα της για την συνταγή
Διαβάστε ακόμα:
To λιμοντσέλο της Λενιώς Σάλτσα ζυμαρικών με μανιτάρια και βότκα Η ταραμοσαλάτα της Κυρα-Σοφίας