LIVING COOKING

Μαγειρίτσα…της Πεθεράς!


14 Απριλίου 2012

6a878a83.png

Μπορεί να είναι της πεθεράς, αλλά είναι φοβερή…θα την φάνε ακόμα και οι αυτοί που δεν την προτιμούν.

Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:Μια συκωταριά (από αρνί) Ένα ματσάκι άνηθο Δυο ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια 2 αυγά 2 λεμόνια (χυμός) ½ φλ. τσαγιού ρύζι Εκτέλεση:Βράζουμε τη συκωταριά σε μια κατσαρόλα με νερό, μόλις βράσει πετάμε το πρώτο νερό για να φύγουν τα πολλά λίπη. Ξαναβράζουμε τη συκωταριά για 1 ώρα, τώρα θα προσθέσουμε και αλάτι, την βγάζουμε από το ζουμί της και αφού κρυώσει λίγο την κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια με ένα ψαλίδι κουζίνας. Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με τον άνηθο, αφού μαραθούν προσθέτουμε και την ψιλοκομμένη συκωταριά και μετά από λίγο και το ζουμί στο οποίο έβρασε.  Τότε ρίχνουμε το ρύζι και αφού βράσει και αυτό αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για ακόμη μια ώρα και προσθέτουμε πάλι αλάτι ανάλογα με την προτίμηση μας. Τέλος, φτιάχνουμε το αυγολέμονο με τον κλασικό τρόπο και το προσθέτουμε στην μαγειρίτσα σιγά, σιγά.
Google News logo

Ανακάλυψε εύκολες και νόστιμες συνταγές για κάθε μέρα. Ακολούθησε το JennyGr στο Google News.