Είναι από τις πιο εύκολες και καλές συνταγές που έχω στο τετράδιό μου. Δοκιμάστε την!
Θα χρειαστείτε:5 κρόκους αυγών
1 1/4 φλυτζ, τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 1/2 φλυτζ. τσαγιού κρέμα σαντιγί
1 κουτί γάλα εβαπορέ άγλυκο
2 κουταλιές κοφτές νεσκαφέ
Εκτέλεση: Βάζετε το γάλα στη φωτιά να ζεσταθεί λίγο (να γίνει χλιαρό). Σε γυάλινο μπολ ρίχνετε τους κόκκος και τους χτυπάτε με ένα βαρύ πιρούνι. Ανακατεύετε τη ζάχαρη με το νεσκαφέ, την περνάτε από λεπτό συρμάτινο τρυπητό, και την προσθέτετε λίγη-λίγη στους κρόκους, ενώ χτυπάτε. Όταν ανακατευτούν καλά, ρίχνετε το γάλα λίγο-λίγο. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει τελείως και προσθέτετε τη σαντιγί. Χτυπάτε ακόμη να ενωθούν όλα μαζί και βάζετε τη σουπιέρα στην κατάψυξη επί 4-5 ώρες (γυρίζετε το διακόπτη του ψυγείου σας στον ανώτατο βαθμό ψύξεως). Επαναφέρετε το διακόπτη στη συνηθισμένη ψύξη.
Tip: Εάν θέλετε το σερβίρετε πασπαλισμένο με λίγο ωμό νεσκαφέ.
Δείτε ακόμα:
Eύκολα τυροπιτάκια Φτιάξτε ροζ λεμονάδαΓρήγορη σάλτσα ζυμαρικών με μανιτάρια και βότκα