Αν βαρεθήκατε τον κλασσικό πουρέ πατάτας, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή.

Υλικά:
• 4 καρότα ξεφλουδισμένα • 1κ.σ. ελαιόλαδο • 2κ.σ. χυμός λεμόνι • Αλάτι και πιπέρι
Για τη σος:
• 4κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες • 1κ.σ. φρέσκια μέντα και άνηθος, ψιλοκομμένα • 1κ.σ. χυμός λεμόνι • Αλάτι
Διαδικασία:
Κόβετε τα καρότα σε ροδέλες και τα βράζετε στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σος: Σ’ ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τα μυρωδικά και λίγο αλάτι. Σ’ ένα μπολ λιώνετε τα βρασμένα καρότα μ’ ένα πιρούνι και προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο (μπορείτε να τα ρίξετε όλα μαζί στο μπλέντερ).Ρίχνετε όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται και βάζετε το μείγμα σ’ ένα πιάτο αφήνοντας κενό στη μέση. Ρίχνετε τη σος γιαουρτιού στο κενό και το σερβίρετε με ψωμί.
Καλή όρεξη!
Διαβάζονται Τώρα
- Τα ζώδια της εβδομάδας από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ (4 - 10/8/25) - Η ενέργεια μπλοκάρεται, η κούραση συσσωρεύεται και το συναίσθημα γίνεται θολό και φορτισμένο
- Πελοπόννησος: 5 προορισμοί που μοιάζουν με νησί (αλλά είναι καλύτεροι)
- 5 μονοήμερες αποδράσεις με αυτοκίνητο, για να μην “λιώσεις” τον Αύγουστο στην Αθήνα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.