COOKING

Η συνταγή για τις πιο ακριβές τηγανιτές πατάτες του κόσμου


The Jennettes

16 Αυγούστου 2021

Η συνταγή για τις πιο ακριβές τηγανιτές πατάτες του κόσμου

Είναι κι επίσημα οι ακριβότερες πατάτες του κόσμου, έχοντας κερδίσει επάξια τη θέση τους στο βιβλίο Guinness. Με 200 δολάρια ανά μερίδα, μάλλον έχουν κάτι πραγματικά ξεχωριστό.

Η συνταγή ανήκει στο εστιατόριο Serendipity 3 στο Manhattan, το οποίο έχει ήδη γίνει γνωστό για δύο ακόμη παγκόσμια ρεκόρ – εκείνο του ακριβότερου burger που κοστίζει 295 δολάρια κι αυτό του ακριβότερου παγωτού, για το οποίο θα πρέπει να πληρώσουμε 1.000 δολάρια.

«Το Serendipity 3 είναι πραγματικά ένα χαρούμενο μέρος. Ο κόσμος έρχεται εδώ για να γιορτάσει και κάποιες φορές για να αποδράσει από την πραγματικότητα της ζωής», ανέφερε ο σεφ και δημιουργικός διευθυντής του, Joe Calderone.

Αυτές οι τηγανιτές πατάτες δε θυμίζουν σε τίποτα ό, τι άλλο έχουμε δοκιμάσει και υπόσχονται να μας οδηγήσουν σε άλλο επίπεδο απόλαυσης. Ο σεφ χρησιμοποιεί εκείνες της ποικιλίας Chipperbec, τις οποίες τσιγαρίζει με ξύδι και σαμπάνια. Έπειτα, τις τηγανίζει δύο φορές σε καθαρό λίπος χήνας. Με αυτόν τον τρόπο, γίνονται τραγανές απ’ έξω και παραμένουν μαλακές μέσα. Έπειτα, τις πασπαλίζει με φύλλα χρυσού, προσθέτει αλάτι και λάδι τρούφας. Τις σερβίρει σε κρυστάλλινο πιάτο μαζί με μία ορχιδέα, λεπτές φέτες τρούφας και dip τυριού Mornay.

Δείτε ακόμη: Εντυπωσιακά τοπία φτιαγμένα από φαγητό 

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.