COOKING

Ποιοι είναι οι πιο οικονομικοί τρόποι μαγειρέματος


JTeam

7 Νοεμβρίου 2022

Ποιοι είναι οι πιο οικονομικοί τρόποι μαγειρέματος
pexels
Τι μπορούμε να κάνουμε για να εξοικονομήσουμε περισσότερα χρήματα; Σίγουρα μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια στην κουζίνα ακολουθώντας την κοινή λογική και μερικά μικρά κόλπα.

Προφανώς η ενεργειακή απόδοση των συσκευών και το κόστος της ενέργειας είναι εξαιρετικά μεταβλητοί παράγοντες, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε μια νέα συσκευή εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο. Το να είμαστε πιο προσεκτικοί στις μεθόδους μαγειρέματος σημαίνει μείωση της ενέργειας που χρησιμοποιούμε και, κατά συνέπεια, του κόστους στο λογαριασμό.

Ας μάθουμε, λοιπόν, ποιοι είναι οι πιο οικονομικοί τρόποι μαγειρέματος και ποιοι βαραίνουν λιγότερο τον λογαριασμό μας.

Πόσο καταναλώνει ο φούρνος μικροκυμάτων και πότε να τον χρησιμοποιήσετε

Ναι, το μαγείρεμα με τον φούρνο μικροκυμάτων είναι δυνατό. Αυτή η συσκευή δεν είναι μόνο ένα πολύτιμο βοήθημα στην κουζίνα, αλλά μια πολύ χρήσιμη συσκευή για το μαγείρεμα ζυμαρικών, ρυζιού, πατάτας και λαχανικών.

Επιπλέον, η χρήση του φούρνου μικροκυμάτων έχει πολλά πλεονεκτήματα : μειώνει στο μισό τους χρόνους μαγειρέματος και επομένως εγγυάται χαμηλότερη κατανάλωση, μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε λιγότερα λιπαρά (βούτυρο), μας επιτρέπει να περιορίζουμε την απώλεια θρεπτικών συστατικών επειδή αποφεύγει την επαφή του φαγητού με το νερό και μας επιτρέπει για απόψυξη ή επαναθέρμανση σε λίγα λεπτά.

Πόσο όμως καταναλώνει ο φούρνος μικροκυμάτων; Η μέση κατανάλωση ενέργειας του φούρνου μικροκυμάτων είναι περίπου 1.100 W. Για παράδειγμα, ένας φούρνος μικροκυμάτων 750 W θα χρησιμοποιεί 63 Watt για 5 λεπτά χρήσης, πολύ λιγότερο από τον ηλεκτρικό φούρνο. Επιπλέον, οι φούρνοι μικροκυμάτων καταναλώνουν έως και 80% λιγότερο από τους παραδοσιακούς φούρνους .

Μαγείρεμα με χύτρα ταχύτητας: γρήγορο και οικονομικό

Η χύτρα ταχύτητας είναι ο τέλειος σύμμαχος για οικονομία στην κουζίνα. Ένα παράδειγμα είναι ότι στη χύτρα ταχύτητας μπορούμε να μαγειρέψουμε φθηνά κομμάτια κρέατος που στην πραγματικότητα απαιτούν παρατεταμένο ψήσιμο. Το έχεις σκεφτεί ποτέ;

Με αυτόν τον πολύτιμο σύμμαχο μπορούμε να μειώσουμε στο μισό ή και να μειώσουμε κατά ⅔ τους χρόνους μαγειρέματος του φαγητού. Αν για παράδειγμα το μαγείρεμα των αποξηραμένων ρεβιθιών διαρκεί περίπου 2 ώρες (εκτός από τους χρόνους μουλιάσματος), στη χύτρα ταχύτητας θα είναι έτοιμα σε 35-40 λεπτά και χωρίς μούσκεμα. Μεγάλη διαφορά, σωστά;

Μαγείρεμα στον ατμό

Το μαγείρεμα στον ατμό είναι μία από τις μεθόδους που πρέπει να επαναξιολογηθεί, γιατί έχει πολλά οφέλη: είναι γρήγορο και φθηνό, διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά και τις γεύσεις του φαγητού ανέπαφα και μας επιτρέπει να μαγειρεύουμε περισσότερο πιάτα ταυτόχρονα.

Πολλά είδη τροφίμων μπορούν να μαγειρευτούν στον ατμό: όσπρια, λαχανικά, κρέατα, ψάρια, οστρακοειδή, ακόμη και ζυμαρικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.