COOKING

Πώς θα φτιάξεις την πιο κρεμώδη pesto μακαρονάδα σε χρόνο dt


JTeam

13 Οκτωβρίου 2023

Πώς θα φτιάξεις την πιο κρεμώδη pesto μακαρονάδα σε χρόνο dt
Ετοιμάσου να φτιάχνεις ζυμαρικά σαν επαγγελματίας σεφ, γρήγορα και πανεύκολα.

Ποιος να πει «όχι» σε ένα πιάτο με μία λαχταριστή μακαρονάδα; Αυτή με την κρεμώδη υφή, που αχνίζει και σε προσκαλεί για ένα σχεδόν «μαγικό» γαστρονομικό ταξίδι. Αρκεί να κάνεις εικόνα την τελευταία φορά που μία τέτοια μακαρονάδα βρέθηκε μπροστά σου για να καταλάβεις ακριβώς τι λέμε. Τα ζυμαρικά, με τα «άπειρα» σχήματα, μεγέθη και τις υφές τους, βρίσκονται στην καρδιά των ανθρώπων σε όλον τον πλανήτη και αυτή η αγάπη μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Μας δημιουργεί συναισθήματα θαλπωρής, σύνδεσης και δημιουργικότητας.

Μετά από όλα τα παραπάνω, καμία απορία δεν προξενεί το γεγονός ότι όποιον και να ρωτήσεις αν θέλει να μάθει να φτιάχνει την τέλεια μακαρονάδα, θα σου απαντήσει καταφατικά. Γι’ αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε τα pasta lover tips που θα σε οδηγήσουν στην απόλυτη επιτυχία. Συν, το «μυστικό» που θα αλλάξει όλα όσα γνώριζες μέχρι τώρα: η Metodo Delicato που χρησιμοποιείται για το λαχταριστό, κρεμώδες Pesto της Barilla.

Πάμε να τα δούμε.

Jenny.Gr

#1 Γέμισε μία μεγάλη κατσαρόλα επαρκώς με νερό

Όταν ετοιμάζεσαι για τη μακαρονάδα σου, μη βάζεις «ίσα ίσα» νερό. Τα ζυμαρικά χρειάζονται χώρο για να βράσουν και να αναπτυχθούν ελεύθερα. Σκέψου τα σαν να ήταν χορευτές. Οι χορευτές δε θέλουν χώρο για να κάνουν σωστά τις κινήσεις τους και να βγει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα; Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τα ζυμαρικά. Ένας γενικός κανόνας είναι τουλάχιστον 3 λίτρα νερό για κάθε 250γρ. μακαρονιών.

#2 Υπομονή για σωστό βρασμό

Κάτι που δεν έχεις πολύ χρόνο ή που είσαι κουρασμένη, κάτι η ανυπομονησία, κάποιες φορές τα ζυμαρικά βουτούν στο νερό λίγο πριν την ώρα τους, με αποτέλεσμα να μη μαγειρεύονται σωστά και να μην είναι al dente. Να θυμάσαι πως πάντα πρέπει να περιμένεις μέχρι το νερό να βράσει καλά (να βγάζει μπουρμπουλήθρες, δηλαδή, και όχι μόνο να αχνίζει) πριν ρίξεις μέσα τα ζυμαρικά σου και μετά να τα βράσεις σύμφωνα με τον αναγραφόμενο στη συσκευασία χρόνο.

#3 Αξιοποίησε τη μαγεία της Metodo Delicato

Αφού, τώρα, έχεις βράσει σωστά τα ζυμαρικά, ήρθε η ώρα της σάλτσας που πρέπει απλά να έχει φτιαχτεί αριστοτεχνικά για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δε χρειάζεται να πειραματίζεται, αφού οι Top του είδους έχουν βρει τη συνταγή της επιτυχίας, η οποία ακούει στο όνομα «Pesto Barilla».

Jenny.Gr

Η Pesto Barilla παρασκευάζεται από μοναδικά και προσεγμένα υλικά, με τον ολόφρεσκο βασιλικό και το Parmegiano Reggiano (Π.Ο.Π.) να ξεχωρίζουν. Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμα. Για την παρασκευή, ακολουθείται η metodo delicato. Τι είναι αυτή; Η εξασφάλιση πως κάθε φορά η Pesto σου θα έχει την πιο ντελικάτη γεύση. Για να καταλάβεις τη διαδικασία, πρώτα ανακατεύονται όλα τα υλικά σε ψυχρό περιβάλλον, ώστε να διατηρούνται σε άψογη κατάσταση, και τρίβεται λίγο τυρί λίγο πριν προστεθεί στο μείγμα. Έπειτα, ακολουθεί μία γρήγορη και απλή θερμική επεξεργασία που εγγυάται 100% ασφαλή συντήρηση και ποιότητα για όλη τη διάρκεια ζωής της σάλτσας στα ράφια. Όλα αυτά, συμβαίνουν σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο γίνεται, για να αποφεύγεται η υπερβολική επεξεργασία των εκλεκτών συστατικών που χρησιμοποιούνται. Και κάπως έτσι, εσύ μυρίζεις τον φρέσκο βασιλικό (από αειφόρες καλλιέργειες που προστατεύουν τη βιοποικιλότητα και ενδυναμώνουν την αγροτική κοινότητα) με το που ανοίγεις το καπάκι.

Jenny.Gr

Και τώρα έρχεται το πιο φανταστικό της υπόθεσης… Η Pesto Barilla είναι έτοιμη να την απολαύσεις. Δε χρειάζεται μαγείρεμα, ούτε καν ζέσταμα. Απλά την τοποθετείς στα ζυμαρικά σου, ανακατεύεις και έχεις την πιο υπέροχη γεύση με την πιο κρεμώδη υφή (Δε θα πιστεύεις πόσο κρεμώδης είναι μέχρι να τη δοκιμάσεις!) – Αποτέλεσμα σαν από επαγγελματία σεφ. Τόσο εύκολα και γρήγορα! Μετά, απολαμβάνεις τη μακαρονάδα σου ζεστή εκείνη την ώρα ή/και την τοποθετείς στο ψυγείο αφού κρυώσει και την παίρνεις μαζί σου στη δουλειά την επόμενη μέρα.

#4 Μην το παρακάνεις με τα υλικά

Η μακαρονάδα σου, ακόμα και μόνο με την Pesto Barilla, είναι πεντανόστιμη και μπορεί κατευθείαν να σερβιριστεί και να καταναλωθεί χάρη στη θεϊκή της γεύση. Αν, όμως, θέλεις να προσθέσεις και μερικές ακόμα πινελιές, προσπάθησε να μην το παρακάνεις με τα υλικά. Για παράδειγμα, λίγο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές ή/και ψιλοκομμένη πιπεριά και μερικές φλοίδες παρμεζάνας (ή λίγη τριμμένη) για το σερβίρισμα αρκούν και με το παραπάνω. Αν γεμίσεις τη μακαρονάδα με υλικά, θα καταλήξεις να μην μπορείς να γευτείς πραγματικά το κάθε ένα από αυτά. Και αυτό είναι πραγματικά κρίμα όταν έχεις την ιδιαίτερη νοστιμιά της Pesto Barilla.

Jenny.Gr

Δεν είναι φανταστικό που πλέον μπορείς να φτιάξεις εξαιρετικές μακαρονάδες πανεύκολα και σε χρόνο dt; Μερικά από τα παραπάνω tips μαζί με την μοναδική Pesto Barilla είναι αρκετά για να σε κάνουν άκοπα pasta specialist στην κουζίνα σου!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.