COOKING

Τα ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας


Τόνια Τζάφερη

15 Δεκεμβρίου 2023

Τα ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας
Photo Credits: Δώρα Δημητρίου
Μαγειρεύουμε μαζί με τη Μινέρβα, τα πιο λαχταριστά μπιφτέκια γαλοπούλας

Αν υπάρχει ένας ακόμη λόγος για τον οποίο ανυπομονώ για τις γιορτές των Χριστουγέννων, είναι πως πέρα από τις οικογενειακές στιγμές και τα ταξίδια, βρίσκεις τη διάθεση και τον χρόνο να μπεις στην κουζίνα και να φτιάξεις κάτι πραγματικά νόστιμο, ζεστό και comforting. Οι χειμερινοί μήνες είναι οι μοναδικοί που μου δίνουν την ώθηση να εστιάσω περισσότερο στα γεύματα μου, να τα ετοιμάζω με πιο ποιοτικά και θρεπτικά υλικά και κυρίως να τα απολαμβάνω περισσότερο.

Jenny.Gr


Λίγο πριν τα Χριστούγεννα λοιπόν και ενώ αναζητάς γιορτινές συνταγές για το Xmas τραπέζι (και όχι μόνο), εγώ θα σου προσφέρω μια πιο υγιεινή, πανεύκολη επιλογή, γιατί είμαι σίγουρη πως το πολύ φαγητό και τα πολλά γλυκά είναι ήδη μέσα στο πρόγραμμα των γιορτών.

Και για να φάμε και χωρίς δεύτερες σκέψεις τα γλυκά και όλο το φορτωμένο μενού που έρχεται, αξίζει αυτό το διάστημα να προσέξουμε λίγο παραπάνω με πιο υγιεινά γεύματα και πιο θρεπτικά συστατικά.

Jenny.Gr

Μαζί θα φτιάξουμε σε χρόνο dt (γιατί κανείς δε θέλει να ταλαιπωρείται αυτές τις μέρες παρά να απολαμβάνει τη χριστουγεννιάτικη διάθεση της περίοδου) ένα από τα αγαπημένα μου γεύματα, είτε για μεσημέρι, είτε για βράδυ: Μπιφτέκια γαλοπούλας. Ιδανικά γιατί έχεις την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι, αλλά και όλες τις βιταμίνες από τα λαχανικά. Προσφέρεις στον οργανισμό σου, χάρη στο ελαιόλαδο Χωριό, ωμέγα 3, και καλά λιπαρά τα οποία είναι απαραίτητα για τη διατήρηση του βάρους και την καλή υγεία της καρδιάς και του κυκλοφοριακού -το απολαμβάνεις, όμως, με την ξεχωριστή γεύση του βαλσαμικού ΤΟΠ με μέλι, το υλικό - «κλειδί» για να έχεις ως αποτέλεσμα την τέλεια γεύση που θα λατρέψει κάθε σου αγαπημένο πρόσωπο στα εορταστικά τραπέζια που θα έρθουν.

Jenny.Gr

Πώς θα φτιάξεις τα πιο ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας

Υλικά:

1 κιλό κιμάς γαλοπούλας
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Χωριό
2 κουτ. σούπας βαλσάμικο ΤΟΠ με μέλι
2 μεσαίου μεγέθους ντομάτες τριμμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Γλυκιά πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Jenny.Gr

-Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά και έπειτα πλάθουμε τα μπιφτέκια.


Jenny.Gr


-Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα αντικολλητικό (ή με αντικολλητικό χαρτί) ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 25 λεπτά.

Jenny.Gr

Για συνοδευτικό, εγώ προτιμώ ψητά λαχανικά αλλά γενικά μπορείς να επιλέξεις και πολλές άλλες επιλογές, όπως ψητές πατάτες ή ρύζι με λαχανικά.

Ναι, τόσο ξεκούραστα και τόσο εύκολα, έχεις έτοιμο ένα από τα πιο ωραία πιάτα που μπορείς να φανταστείς για τα Χριστούγεννα!

Photo credits: Δώρα Δημητρίου

Η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε στο Gruppo Cucine της Αγίας Παρασκευής (Λεωφόρος Μεσογείων 511).

Advertorial

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.