COOKING FAGITOS STORIES

Οι κανόνες της ζωής μας κάποιες φορές είναι τα φτερά για να πετάξουμε


Νίκος Καραθάνος

21 Ιουνίου 2021

φτερά
Είμαι ένας αντισυμβατικός άνθρωπος, πάντα ήμουν και νομίζω πάντα θα είμαι απλά μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι υπάρχουν κάποιες «συμβάσεις» που τελικά είναι με έναν τρόπο η μεγαλύτερη αντισυμβατικότητα. Παράλογο θα σκεφτείτε…το ίδιο έλεγα και εγώ πριν από μερικά χρόνια που θεωρούσα ότι αν τα κάνω όλα «αλλιώς», κόντρα σε νόρμες και κανόνες, θα αποδείκνυα στους άλλους αυτό που τραγούδησε κάποτε ο Sinatra “I did it my way” και ότι θα ήμουν πολύ περήφανος για αυτό.

Είμαι ένας αντισυμβατικός άνθρωπος, πάντα ήμουν και νομίζω πάντα θα είμαι απλά μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι υπάρχουν κάποιες «συμβάσεις» που τελικά είναι με έναν τρόπο η μεγαλύτερη αντισυμβατικότητα.

Παράλογο θα σκεφτείτε…το ίδιο έλεγα και εγώ πριν από μερικά χρόνια που θεωρούσα ότι αν τα κάνω όλα «αλλιώς», κόντρα σε νόρμες και κανόνες, θα αποδείκνυα στους άλλους αυτό που τραγούδησε κάποτε ο Sinatra “I did it my way” και ότι θα ήμουν πολύ περήφανος για αυτό.

Ίσως με έναν τρόπο και να το έκανα, μόνο που κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι εκεί που εγώ ήμουν πραγματικά ελεύθερος, χαρούμενος και δημιουργικός ήταν σε ένα χώρο που υπάρχουν κανόνες…η κουζίνα.

Ναι εγώ ο «αναρχικός» τύπος εκεί που έβρισκα γαλήνη και ηρεμία ήταν όταν λειτουργούσα με πρόγραμμα, όταν ακολουθούσα τους κανόνες που επιβάλει μία επαγγελματική κουζίνα και μέσα από αυτή την «τάξη» μπορούσα να δημιουργήσω τη δική μου «αταξία», δομημένα όμως  και γι’ αυτό επιτυχημένα.

Ο νόμος της εντροπίας; Ίσως…

Κάπως έτσι κατέληξα ότι υπάρχουν κάποια «τυπικά» πράγματα που έχουν αξία, ότι υπάρχει σωστός τρόπος ακόμη και για να πεις το λάθος πράγμα, ότι υπάρχουν κανόνες που μας δίνουν φτερά να πετάξουμε…υπάρχει δηλαδή μία νόρμα στη ζωή μας και δεν είναι κακό. 

Αυτό είναι και το όνομα του νέου εστιατορίου που τη Δευτέρα 21 Ιουνίου ανοίγει για να φέρει έναν νεουορκέζικo αέρα στην Αθήνα.

Μία gastropub υψηλής αισθητικής αλλά χαλαρής ατμόσφαιρας, ένα comfort food απλό αλλά απόλυτα δομημένο, premium αλλά οικείο γιατί αυτό είμαι πλέον εγώ.

Έστησα ένα menu για να συνοδεύει cocktail, για να το μοιράζεσαι, για να συζητάς, για να ερωτεύεσαι, για να ζεις και να το ζεις. 

Γιατί τελικά τί ερωτευόμαστε; Αυτό που μας κάνει να νιώθουμε καλά και μας αφήνει μία ωραία γεύση και αυτό είναι από μόνο του μία νόρμα αλλά και η απόλυτη ελευθερία, τώρα το ξέρω καλά.

Αυτό θα είναι το Norma.
Και σας περιμένω!

Μέχρι τότε σας δίνω μία συνταγή από το νέο menu για να έχετε μία γεύση πρώτοι από όλους.

Εστιατόριο Norma Athens
Αιμιλίου Βεάκη 19
Περιστέρι 

ΣΥΝΤΑΓΗ

Τριλογία Burger

jenny.gr

Υλικά

2Ογρ Tartar σολωμού
10γρ κρέμα χρένου ( 100γρ κρέμα γάλακτος, 50γρ Horseradish, 2γρ λάιμ, 2γρ σχοινόπρασο)
5γρ παντζάρι ζουλιέν
                               
20γρ Tartar τόνου
100γρ μαγιονέζα 
50γρ sweetchilly
2γρ σχοινοπρασσο
2γρ λαιμ
5γρ αγγούρι τουρσί

 20γρ Tartar γαρίδα 
 2γρ λαιμ,
 3γρ σχοινοπρασσο
10γρ γουακαμόλε (500γρ αβοκάντο, ξύσμα από 1 λάιμ και χυμό από 1 λάιμ, αλάτι, πιπέρι)
 5γρ φινόκιο σαλάτα


Σύνθεση

Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα περνάμε από τηγάνι ή σχάρα για λίγο.

Κόβουμε το ταρταρ τόνου, γαρίδας και σολομού.

Ξεκινούμε με τον τόνο και ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα προσθέτοντας λάιμ, sweetchilli και σχοινόπρασο. Ψιλοκόβουμε το αγγούρι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, μηλόξυδο και σερβίρουμε στο ψωμάκι.

Συνεχίζουμε με το ταρτάρ γαρίδα, στο γουακομόλε προσθέτουμε ψιλοκομμένο φινόκιο, αλάτι, ελαιόλαδο, μηλόξυδο, ανακατεύουμε και το σερβίρουμε στο ψωμάκι.

Ολοκληρώνουμε με το σολομό, ανακατεύουμε την κρέμα χρένου με τον σολομό (βάζουμε τόσο χρένο όσο μας αρέσει στη γεύση), φτιάχνουμε το παντζάρι προσθέτοντας ελαιόλαδο και μηλόξυδο και σερβίρουμε στο ψωμάκι.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.