COOKING SUGAR, SUGAR

Πρωϊνό με pancakes


RKPT

11 Σεπτεμβρίου 2011

pancakes.jpg

Καλημέρα. Η αγαπημένη μου συνταγή για pancakes!

Θα χρειαστείτε: 3/4 φλ. γάλα 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο 1 αβγό 1 φλ. άσπρο αλεύρι 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 κ.σ. ζάχαρη 1/2 κ.γ. αλάτι Εκτέλεση: 1. Χτυπάτε το γάλα με το αβγό και το βούτυρο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι. Στην συνέχεια, τα προσθέτετε στο πρώτο μείγμα, ανακατεύοντας. 2. Βουτυρώστε λίγο το τηγανάκι για να ξεκολλήσει εύκολα το pancake και ρίξτε λίγο από το μείγμα ( συνήθως 2 κουταλιές σούπας). Να θυμάστε ότι χρειάζεστε τόση ποσότητα ώστε  στο τηγάνι να φανεί ότι το pancake έχει πάχος. 3. Αφήστε το να ψηθεί και χαμηλώστε τη φωτιά για να μη σας καούν τα επόμενα. 4. Γυρίστε το και από την άλλη. Είναι εύκολο, θέλει μόνο λίγο προσοχή. Μπορείτε να τη σερβίρετε με μέλι, μαρμελάδα, σιρόπι ή πραλίνα. Λίγα μυστικά ακόμα:  Εμένα με έχουν βοηθήσει πολύ αυτά τα ειδικά τηγάνια που κυκλοφορούν στην αγορά και είναι ειδικά σχεδιασμένα για pancakes. Διαθέτουν και τη σπάτουλα που το αφαιρεί πανεύκολα χωρίς να χάνει στο σχήμα του. Ακόμα, χρησιμοποιόντας το σιρόπι μπορείτε να φτιάξετε στα παιδιά διάφορα αγαπημένα τους σχέδια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.