COOKING SUGAR, SUGAR

Σπιτικά σοκολατένια αυγά


11 Απριλίου 2012

eggs1.jpg

Δοκιμάστε τις ζαχαροπλαστικές σας ικανότητες στην κατασκευή των παραδοσικών αυγών.

 Όλοι λατρεύουμε τα πασχαλινά σοκολατένια αβγά, είναι συνδεδεμένα με τα παιδικά μας χρόνια. Άλλες φορές αντί για αβγά μπορεί να ήταν λαγουδάκια, ή παπάκια αλλά δεν είχε σημασία γιατί ήταν αυτή η πλούσια σοκολάτα που στη θέα της παραληρούσαμε και ακόμα βέβαια κάνουμε το ίδιο! Σίγουρα στην αγορά θα βρείτε δεκάδες όμορφα στολισμένα αβγά, τα οποία όμως είναι και αρκετά ακριβά. Γιατί λοιπόν δεν δοκιμάζετε να φτιάξετε τα δικά σας σοκολατένια αβγά κι αν τα πετύχετε μπορούν να γίνουν και το τέλειο δώρο στις εορταστικές επισκέψεις σας. Θα χρειαστείτε: Μια φόρμα σε σχήμα αβγού ή άλλου πασχαλινού θέματος, μπορείτε να την βρείτε σε καταστήματα με είδη για την κουζίνα και την μαγειρική. Καλή ποιότητα μαύρης σοκολάτας αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε και με σοκολάτα γάλακτος.  

 Διαδικασία:

  • Ψεκάστε με λίγο λάδι την φόρμα του αβγού
  • Λιώστε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και ρίξτε μέσα στα δύο μισά της φόρμας (περίπου 1 ½ κ.σ. εάν είναι μεγάλη ή 2 κ.γλ. εάν είναι μικρή) προσπαθώντας να δημιουργήσετε το κέλυφος του αβγού, αν χρειαστεί απλώστε την καλύτερα μέσα στην φόρμα με ένα κουτάλι. Θα πρέπει να είσαστε γρήγοροι ώστε να μην αρχίσει να σταθεροποιείται η σοκολάτα πριν την απλώσετε.
  • Ενώστε τα δύο μισά ώστε να κολλήσουν και κρατήστε τα κλειστά με ένα μανταλάκι.
  • Γυρίστε τα να πάει παντού η σοκολάτα και αφήστε να κρυώσουν για πέντε λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Βάλτε στο ψυγείο για άλλα 5-10 λεπτά ώστε να παγώσει η σοκολάτα καλά και να βγαίνει πιο εύκολα. Τα αβγά σας είναι έτοιμα!

Διαβάστε ακόμα: Πασχαλινά κουλουράκια Πασχαλινά τσουρέκια  

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.