Υλικά για κρέπες: 1 lt γάλα 6 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 1 σφηνάκι ελαιόλαδο Αλεύρι (όσο πάρει για να γίνει ένας παχύρευστος χυλός) Υλικά για γλάσο: 200 gr κουβερτούρα 1 κούπα κρέμα γάλακτος
Υλικά για τη γέμιση: Παγωτό βανίλια
Εκτέλεση για κρέπες: Σε ένα μίξερ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέστε το γάλα, το λάδι και στη συνέχεια σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός. Τηγανίστε τις κρέπες στο ειδικό τηγάνι ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτοντας ανά 2 κρέπες μερικές σταγόνες λάδι ή ελάχιστο βούτυρο.
Εκτέλεση για γλάσο: Ετοιμάστε το γλάσο σε bain marie, ενώνοντας την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος
Γέμιση: Αρχίστε να γεμίζετε τις κρέπες με πολύ παγωμένο το παγωτό. Ανοίξτε μια κρέπα, βάλτε 2-3 κουταλιές παγωτό 3 δάχτυλα πιο πάνω από την άκρη, διπλώστε την ίδια άκρη μια φορά, στη συνέχεια διπλώστε τις δυο πλαϊνές πλευρές για να μην ξεχειλίσει το παγωτό και στη συνέχεια τυλίξτε την κρέπα μέχρι το τέλος. Όταν τελειώσετε τις κρέπες, περιχύστε τις μια-μια με το γλάσο και σερβίρετε αμέσως.Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε πάνω από το γλάσο ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.
Tip:Οι παραπάνω ποσότητες είναι για περίπου 25-30 μεσαίες κρέπες.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.