COOKING SUGAR, SUGAR

Κέικ βανίλιας με μαρμελάδα σύκο και τρούφες σοκολάτας


2 Μαρτίου 2014

keik.jpg

Προετοιμασία 1 ½ ώρα Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά Μερίδες 10

 Υλικά:

Για της τρούφες σοκολάτας

• 70γρ κρέμα γάλακτος • 160 γρ σοκολάτα κουβερτούρα • 100 γρ σουσάμι

Για το κέικ:

• 200 γρ βούτυρο • 200 γρ ζάχαρη άχνη • 1 λοβό βανίλιας • 4 αυγά • 250 γρμ φαρίνα κοσκινισμένη

Για την μαρμελάδα σύκο:

• 200 γρμ μαρμελάδα σύκο • 150 γρμ μαρμελάδα φρούτα του δάσους

Διαδικασία:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C στον αέρα. Για της τρούφες, ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος. Όταν φτάσει σε σημείο βρασμού, αφαιρείτε από την φωτιά και προσθέτετε την σοκολάτα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα στην συνέχεια μεταφέρετε το μείγμα σ΄ένα μπολ και το βάζετε στο ψυγείο. Αφού παγώσει καλά το μείγμα, αλείφετε τα χέρια σας με λίγο ηλιέλαιο και πλάθετε ομοιόμορφα μπαλάκια σοκολάτας τα οποία στην συνέχεια τα περνάτε από το σουσάμι και τα φυλάτε στο ψυγείο.

Για το κέικ, χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι ν΄αφρατέψουν, στην συνέχεια προσθέτετε το λοβό της βανίλιας και τα αυγά. Όταν ενσωματωθούν τ’αυγά στο μείγμα προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι. Σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ ρίχνετε το μείγμα μας και ψήνετε στους 180c για 40 λεπτά. (Τσεκάρετε αν το κέικ έχει ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα, καρφώνοντας την στο κέντρο του κέικ. Αν είναι καθαρή το κέικ είναι έτοιμο. Αφήστε το να παγώσει.)

Για την μαρμελάδα ,απλά αναμιγνύετε τις δύο μαρμελάδες.

Σερβίρετε το κέικ σε μια πιατέλα περιχύνοντας την μαρμελάδα και τοποθετείτε τα τρουφάκια σοκολάτας ,πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε. Ταιριάζει πολύ με κάποιο τσάι τύπου Rooibos.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.