COOKING SUGAR, SUGAR

Baba au Sangria ,σύκα και φιστίκι Αιγίνης


7 Σεπτεμβρίου 2014

baba-au-rum.jpg

Υλικά: Για την ζύμη του μπαμπά: 100 γρ γάλα, χλιαρό 10 γρ μαγιά 225 γρ αλεύρι, για όλες τις χρήσεις 20 γρ ζάχαρη 5 γρ αλάτι 2 αυγά 50 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου Για το σιρόπι της Sangria με τα σύκα: 100 γρ Sangria 100 γρ κρασί Port Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι Μισό λοβό βανίλιας 100 γρμ ζάχαρη 3 σύκα Για το ντεκόρ: 50 γρμ φιστίκια Αιγίνης 2 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό

Διαδικασία: Για το σιρόπι, κόβετε τα σύκα σε ροδέλες πάχους μισό εκατοστό και τις τοποθετείτε σε ένα βαθύ και πλατύ σκεύος. Βράζετε τα υπόλοιπα υλικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει σιρόπι – περίπου 15 λεπτά- και περιχύνετε το σιρόπι πάνω στο σύκα και αφήνετε να κρυώσει. Για τον μπαμπά, προθερμαίνετε το φούρνο μας στους 170c στο αέρα. Διαλύετε την μαγιά και τη ζάχαρη μέσα στο γάλα και ανακατεύετε καλά. Χτυπάτε σε ένα μικρό μπολ τααυγά με το αλάτι και τα ενσωματώνετε στο μείγμα της μαγιάς. Προσθέτετε το αλεύρι και στο τέλος το βούτυρο. Αφήνετε την ζύμη σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει. Όταν η ζύμη διπλασιαστεί σε όγκο την ξαναζυμώνετε απαλά και την τοποθετείτε σ’ ένα βουτυρωμένο ταψάκι της αρεσκείας σας και αφήνετε την ζύμη να ξαναφουσκώσει. Στην συνέχεια ψήνετε για 20 λεπτά  -τσεκάρετε αν έχει ψηθεί η ζύμη με μια οδοντογλυφίδα-. Στον ζεστό μπαμπά ρίχνετε το κρύο σιρόπι και τον αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρετε με τα σύκα το γιαούρτι και τα φιστικιά.

Μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερες συνταγές στο www.amscakes.com. Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.