Για την ζύμη της τάρτας 26 cm:
- 240 γρ βούτυρο κρύο
- 225 ζάχαρη
- 200 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 185 γρ κορν φλάουρ
Για την κρέμα lime:
- 300 γρ γάλα
- 2 αυγά
- 90 γρ ζάχαρη
- 50 γρ κορν φλαουρ
- 75 γρ βούτυρο
- Το ξύσμα από 4 lime
Για την επικάλυψη:
- 100 γρ σοκολάτα
- 60 γρ κρέμα γάλακτος
- 20 γρ βούτυρο
Διαδικασία:
Για την τάρτα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 c. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολάει στα χέρια. Στρώνουμε στην λαδωμένη ταψί τάρτας την ζύμη ,τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια της και στην συνέχει στρώνουμε από πάνω μια λαδόκολλα και ρίχνουμε ρύζι τόσο όσο να καλυφθεί η επιφάνεια της ζύμης.( αυτό το κάνουμε έτσι όταν ψήσουμε την ζύμη να μην φουσκώσει).Ψήνουμε για 20 λεπτά ,αφαιρούμε προσεκτικά την λαδόκολλα και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη, στην συνέχει την αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα: σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα με την μισή ποσότητα ζάχαρης και σιγοβράζουμε. Χτυπάμε σ’ ένα μπολ τα αυγά με το κορν φλάουρ την υπόλοιπη ζάχαρη και το ζέστ των lime. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών και στην συνέχεια γυρίζουμε την κρέμα στο κατσαρολάκι μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Για την στρώση σοκολάτας: ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και στην συνέχεια ενσωματώνουμε την σοκολάτα και το βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα στην τάρτα και από πάνω από την κρέμα το μείγμα της σοκολάτας .Παγώνουμε για 30 λεπτά και είναι έτοιμη.
Περισσότερες συνταγές θα βρείτε στο amscakes.com.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.